Αρχική Χωρίς κατηγορία Πιάστηκε στα «πράσα» το μεσημέρι της Δευτέρας: Νταλίκα μετέφερε σκουπίδια της Μάνης...

Πιάστηκε στα «πράσα» το μεσημέρι της Δευτέρας: Νταλίκα μετέφερε σκουπίδια της Μάνης στην Τρίπολη!

 

  • Μετά από 3 ώρες επενέβησαν οι αρχές και οι υπηρεσίες στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης!
  • Ήξεις αφίξεις από τον οδηγό και εργολάβο που συνελλήφθη / Στο αυτόφωρο και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης

Το «κρυφτούλι» με τα σκουπίδια είναι λίγο – πολύ γνωστό. Η μεταφορά τους από δήμο σε δήμο με απορριμματοφόρα και οχήματα δίχως διακριτικά, κοινό μυστικό . Όταν όμως υπάρχουν γεγονότα απτά τότε οι υπεύθυνοι έρχονται προ των ευθυνών τους!

Αυτό συνέβη και το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης όταν εντοπίστηκε νταλίκα η οποία μετέφερε 2 κοντέινερ σκουπίδια από τη Δυτική Μάνη , κοντέινερ τα οποία είχε ήδη εναπόθεσε, ο φωτογραφικό φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Το «ΣΗΜΕΡΑ» πριν από 1 μήνα είχε δημοσιεύσει το «κυνηγητό» νταλίκας από τη Μεσσηνία γεμάτη με σκουπίδια που είχε προορισμό την Αργολίδα , αν και τότε είχαμε χάσει τα ίχνη της στα χωριά της Κορινθίας αφού ο οδηγός αντιλήφθηκε πως έγινε αντιληπτός και άλλαξε το δρομολόγιο του ξεφεύγοντας και από το μπλόκο της αστυνομίας στα Δερβενάκια.

Αυτή τη φορά υπήρξε αίσιο τέλος και η νταλίκα «συνελλήφθη» με μια σειρά ενεργειών που χρειάστηκε 3 ώρες για να δρομολογηθούν , όμως δρομολογήθηκαν.

 

Το ρεπορτάζ της Γιούλης Παπαδοπούλου , συνεργάτιδος του ΣΗΜΕΡΑ στην Αρκαδία λέει:

«Αρχικά ειδοποιηθήκαμε 2-3 άνθρωποι πως στην ΒΙ.ΠΕ υπάρχουν 2 καρότσες με σκουπίδια.
Γύρω στις 12.45 πήγαμε επί τόπου 3 άτομα.Βρήκαμε τις καρότσες που ανέδιδαν απόκοσμη βρώμα από σάπιο σκουπίδι που είχαν ως φορτίο.Ειδοποιήσαμε την Αστυνομία, να πάρει την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και να έρθει επί τόπου για αυτοψία.Λίγο αργότερα περιπολικό της Αστυνομίας ήρθε επί τόπου, και ο οδηγός του μας μετέφερε την ειδοποίηση του αξιωματικού υπηρεσίας, πως η Δ/ση Περιβάλλοντος ΑΡΝΕΙΤΟ να στείλει υπάλληλο για να κάνει την αυτοψία !!!!
Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο.
ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ……..
Αλλά με τηλεφωνήματα ΠΑΝΤΟΥ ζητούσαμε επειγόντως να έρθουν οι αρχές και οι υπηρεσίες στον τόπο του συμβάντος για αυτοψία και αυτόφωρη διαδικασία για την ρύπανση Περιβάλλοντος και την αυθαίρετη μεταφορά ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ από άλλο δήμο με σκοπό το κέρδος……
Ο εισαγγελέας, μας δήλωσε πως είναι απασχολημένος κι ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…….ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΕ !!!
Η Δ/ ση Περιβάλλοντος ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ !!!
Σε μας, δήλωνε η υπάλληλος που σήκωνε το τηλέφωνο του κυρίου ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ, πως όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονταν σε συγκέντρωση συνδικαλιστική στο Πνευματικό Κέντρο…..
Απειλήσαμε πως θα τους στείλουμε τον εισαγγελέα να τους φέρει με το ζόρι, για να έρθουν επί τόπου…..
Παράλληλα είχαμε κινητοποιήσει το tv super και περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας για να πιέσουν τους υπαλλήλους ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!!
Ταυτόχρονα ήρθε ΞΑΦΝΙΚΑ στον χώρο, ένα αγροτικό με ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ και ο οδηγός του δήλωσε πως είναι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΟΤΣΩΝ……και πως είχε πάθει βλάβη το ρυμουλκό φορτηγό του και το είχε στο συνεργείο του ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ στην ΒΙ.ΠΕ για …..”φτιάξιμο ”…..
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΗ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!
ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ…..ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ρυμουλκού…….
Σε λίγο κι ενώ η Αστυνομία προσπαθούσε να πιέσει να βρεθούν υπάλληλοι της Περιφέρειας και να έρθουν για αυτοψία, ΞΑΝΑΗΡΘΕ Ο ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ………
ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ !!!!
Με το ΡΥΜΟΥΛΚΟ του αυτή τη φορά, Ο ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ ήρθε για να φορτώσει τις καρότσες με το σκουπίδι και να φύγει!!! ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ !!!
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η Δ/ΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΩΣ……ΕΡΧΕΤΑΙ !!!!
Έτσι καταφέραμε να μάθουμε από τον οδηγό :
Πως είναι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Π. Σ. που φέρνει σκουπίδια από τη ΜΑΝΗ και τα πηγαίνει ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ….ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ…….ΔΙΑΛΟΓΗ !!!
ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!!
Ο κύριος λοιπόν, έχει πάρει την εργολαβία από τον δήμο Δυτικής Μάνης, ΧΩΡΙΣ ΤΟΠΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ !!!
Είχε ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ…….που το είχε γράψει μόνος του κι έγραφε πως τα πάει στο ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΗ !!!
Αλλά για να συμβαίνει μεταφορά από ένα δήμο σε άλλον σκουπιδιών και μάλιστα σύμμεικτων, πρέπει να έχει πάρει τέτοια απόφαση ο ΦΟΔΣΑ !!!
Κι αυτό απαγορεύεται από τον ΠΕΣΔΑ !!!
Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς, και ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, πως ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ πως τα πάει στα ΛΙΟΣΙΑ !!!
Όταν έφθασε επιτέλους και η Δ/ ση Περιβάλλοντος, με τον κ. Ματζουράνη και τον κ. Μπουζαλά, μας ζήτησαν ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ όταν ρωτούσαν τον οδηγό για τα συμβάντα !!!!!!!!!!!!
Δεν έδωσαν την δέουσα σημασία στα ΖΟΥΜΙΑ του σάπιου σκουπιδιού που έτρεχαν από τις καρότσες και όταν το επεσήμανε η γράφουσα, ο κ. Μπουζαλάς μας είπε πως αυτή η ρύπανση είναι ” μικρή ” !!!
ntalika skoypidia 1
Δεν γνωρίζαμε πως η ”μικρή”  ρύπανση ΔΕΝ είναι ρύπανση και πρέπει να είναι βουνά τα σκουπίδια για να συγκινούν τους υπαλλήλους που έχουν ΑΥΤΟ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!
Τελικά έγινε η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ και συνελήφθη ο εργολάβος – οδηγός !!!
Ο δήμος Τρίπολης, δια των κυρίων ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ και ΤΟΤΣΗ δήλωσαν πως δεν έχουν ιδέα περί τίνος επρόκειτο !!!!
ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ !!!
 

Αυτόφωρο για τον Εργολάβο και το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης

Σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας  συνελλήφθη το απόγευμα της Δευτέρας και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Καρδαμύλης ο δήμαρχος δυτικής Μάνης.

 

 

Η ανάθεση που έχει δώσει ο δήμαρχος στον εργολάβο που πιάσαμε στα πράσα να ρυπαίνει την Τρίπολη το μεσημέρι της Δευτέρας ……ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ”ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ”……που κρίθηκε ”άγονος” 2-3 φορές και μετά πήγε σε απευθείας ανάθεση

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A89%CE%945%CE%A99%CE%A7-%CE%A4%CE%9B%CE%A3?inline=true

Αναφέρεται επί λέξει :

” Ο ανάδοχος θα εκτελεί τις εργασίες μεταφοράς και διάθεσης του συνόλου των αστικών απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης με δική του ευθύνη και δαπάνες, σε χώρο νόμιμης διάθεσης ή επεξεργασίας και διάθεσης στερεών αστικών απορριμμάτων.”

Ποιος ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ πέρασε αυτό το έξοδο από έγκριση ???
Ποια ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ έδωσε έγκριση ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ σε αυτή την απόφαση του δημάρχου ???

Η υπόθεση θα πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες, επειδή ΔΕΝ θα αφήσουμε το θέμα στην τύχη του κι επειδή αυτή τη φορά ΔΕΝ θα διαφύγει της ΕΥΘΥΝΗΣ του κανένας εμπλεκόμενος……
ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ”ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ …..
ΟΨΟΜΕΘΑ

 

Γιούλη Παπαδοπούλου (http://orthologika.blogspot.gr/)