Αρχική Χωρίς κατηγορία Αλέξανδρος Πνευματικός:  Οικονομικό – περιβαλλοντικό σκάνδαλο η ΣΔΙΤ

Αλέξανδρος Πνευματικός:  Οικονομικό – περιβαλλοντικό σκάνδαλο η ΣΔΙΤ

 

  • Για μεθόδευση και αφωνία κατηγορείται ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ –

 

Σοβαρότατες καταγγελίες έρχονται από το Δήμαρχο Κορινθίων λίγες ώρες μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου και την ανακοίνωση της κυβέρνησης περι υλοποίησης του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός κάνει λόγο ευθαρσώς για οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο σημειώνοντας και το υπέρογκο κόστος (στο οποίο δεν μετάσχουν οι τρίτοι των οποίων τα απορρίμματα θα διαχειριστεί η ΤΕΡΝΑ) αλλά και το περιβαλλοντικό έγκλημα αφού πλέον του 70% των υπολειμμάτων  θα θάβεται. «Ξέχασαν όσοι μιλούσαν για φαραωνικά έργα» σημείωσε ο Δήμαρχος στην διάρκεια της κατάληψης που έγινε την Δευτέρα από δημοτικές παρατάξεις στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας εν είδει διαμαρτυρίας για τα αποφασισθέντα.

 

« Σήμερα προχωράει η κυβέρνηση σε σύμβαση οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Λόγια κυβερνητικών μέχρι πρότινος είναι!

Έχει μια τεράστια τιμή για τους δημότες μας, και θα διαχειρίζεται ένα κομμάτι μόνο! Γίνεται μια επένδυση η οποία θ αποπληρώσουμε με δυσβάσταχτα τέλη και το κράτος με 68 εκ ευρώ ως επιχορήγηση. Ενώ θα διαχειρίζεται και σκουπίδια ιδιωτών! Και γι αυτό οι εγκαταστάσεις είναι τεράστιες. Τα ξέχασαν τα φαραωνικά έργα!

Οι πολίτες με 100 ευρώ συν μεταφορικά θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Λένε ολοκληρωμένη διαχείριση όταν θα θάβουν το 74% των υπολειμμάτων, είναι απαράδεκτη η σύμβαση. Καλώ όλους να κινητοποιηθούν ακόμα και απέναντι σε δημοτικές αρχές που στο Μαξίμου για 1η φορά είπαν πως είναι υπέρ του ΣΔΙΤ . Υπήρξε μεθόδευση, υπήρξε αφωνία του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο οποίος δεν μετέφερε καν τις αποφάσεις του οργάνου για τοπική διαχείριση.

Πριν να περάσουν 5 χρόνια δεν θα γίνει τίποτα, υπάρχουν προσφυγές. Και εμείς σαν δήμος έχουμε την πρόθεση να προσφύγουμε !

Εμείς κάνουμε τελευταία ανάλυση διαγωνισμού ίσως και αύριο να αναρτηθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τα μηχανήματα και έπειτα θα προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και αν είναι δυνατόν και με δαπάνες του δήμου να κατασκευάσουμε αυτές τις εγκαταστάσεις. Έχουμε την δυνατότητα!

Εμείς θέλουμε να απορρίμματα να τα διαχειριστούμε καλύτερα αλλά με διαλογή στην πηγή, πιο αποτελεσματικά και με μικρότερο κόστος.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Η ΤΕΡΝΑ δεν είναι λύση. Κάποιοι λένε σε 10 μήνες προσωρινή διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ. Δεν θα γίνει. Κάποιοι είναι αδίστακτοι και προτιμούν να μείνουν τα απορρίμματα στους δρόμους για να προχωρήσει η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ , δεν θα τους περάσει» κατέληξε ο Δήμαρχος στην δήλωσή του