Αρχική Ν. Κορινθίας Η Ακολουθία του Νιπτήρος στην Ι.Μητρόπολη Κορίνθου

Η Ακολουθία του Νιπτήρος στην Ι.Μητρόπολη Κορίνθου

Την Ακολουθία του Ι. Νιπτήρος τέλεσε, την  Μ. Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος. Στην Ι. Ακολουθία εκτός του πολυπληθούς εκκλησιάσματος συμμετείχαν εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σικυώνος κ. Σταματόπουλο Σπυρίδωνα.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κατά την διάρκεια του κηρύγματος του ανέλυσε τα τέσσερα γεγονότα από την ζωή του Χριστού, τα οποία αναφέρει ο Συναξαριστής της ημέρας, δηλαδή τον Ι. Νιπτήρα, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων του Μυστικού Δείπνου, την προδοσία του Ιούδα και την Υπερφυή Προσευχή, συνδέοντας τα μεταξύ τους και τοποθετώντας τα στην σημερινή εποχή κάνοντας τις ανάλογες αναγωγές.

Ολοκλήρωσε προτρέποντας τους παρισταμένους πιστούς να γίνουν μιμητές του Χριστού και αρνητές του κακού εαυτού τους, να εμπιστεύονται τον Χρίστο στην ζωή τους, να κοινωνούν το Τίμιο Σώμα και Το Αίμα Του και να προσεύχονται σ’ Αυτόν για την σωτηρία της ψυχής τους αλλά και για την σωτηρία του Επισκόπου τους.