Αρχική Χωρίς κατηγορία Καμπόσος: Απαράδεκτη η στάση του Νίκα στο θεσμό του προέδρου της ΠΕΔ

Καμπόσος: Απαράδεκτη η στάση του Νίκα στο θεσμό του προέδρου της ΠΕΔ

Κανείς από τους δήμαρχους της Μεσσηνίας, τουλάχιστον εκείνων των Δήμων από τους οποίους περνάει η σιδηροδρομική γραμμή, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για το σιδηρόδρομο Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας. Το ίδιο συνέβη και με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι απουσίες αυτές σχολιάστηκαν αρνητικά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου –η οποία και διοργάνωσε την εκδήλωση- και δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, για το δήμαρχο Καλαμάτας…

«Έχω έρθει δύο φορές στην Καλαμάτα ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και ο δήμαρχος απουσίαζε και τις δύο. Αυτό είναι απαράδεκτο, γιατί ο πρόεδρος της ΠΕΔ είναι θεσμός», τόνισε ο Δημήτρης Καμπόσος.
Την πάσα για να προβεί σε αυτό το σχόλιο έδωσαν στον Δημήτρη Καμπόσο άνθρωποι που παρακολουθούσαν την εκδήλωση (την Κυριακή το μεσημέρι στο “REX”), οι οποίοι σχολίασαν ότι είναι απογοητευτικό να λείπουν οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας από τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας, όπως είναι ο σιδηρόδρομος.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους Μυκηνών έκανε και άλλα σχόλια για το δήμαρχο Καλαμάτας, χωρίς να τον κατονομάσει όμως. Με αφορμή τις αναφορές του Παναγιώτη Νίκα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν θα παραστεί ο Δήμος στην εκδήλωση για το σιδηρόδρομο διότι θεωρεί ότι πρόκειται για μια εκδήλωση προπαγάνδας στην οποία θα παρουσιαστεί μια μελέτη-έκθεση ιδεών, ο Δημήτρης Καμπόσος σχολίασε ότι η κρίση και η κριτική είναι χρήσιμο να υπάρχει, αντίθετα όμως δεν πρέπει να υπάρχει μηδενισμός.
Είπε ακόμη ότι αυτά που ακούστηκαν περί προπαγανδιστικής εκδήλωσης δεν μπορεί να αφορούν εκδηλώσεις που οργανώνονται από δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα και στις οποίες συμμετέχει η δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση.
Εμμέσως και ο γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας, σχολίασαν τις απουσίες των δήμαρχων και των εκπροσώπων της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση έχει πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει όσον αφορά την επαναλειτουργία και αναβάθμιση του σιδηρόδρομου.
Ο Σπύρος Μωρακέας, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, σημείωσε ότι είχε παρακολουθήσει, πριν λίγες εβδομάδες, την παρουσίαση της ίδιας μελέτης στον Πύργο, όπου η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Χαρακτηριστικά είπε ότι στον Πύργο ήταν διοργανώτρια της εκδήλωσης η ίδια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία εκπροσωπήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο, παραβρέθηκαν όλοι οι δήμαρχοι αλλά και οι περισσότεροι παραγωγικοί φορείς της Ηλείας. Αντίθετα, τόνισε, οι απουσίες που σημειώθηκαν στην Καλαμάτα προκαλούν σοβαρό προβληματισμό για τη σκοπιμότητα τους.

 

 

Από το ΣΗΜΕΡΑ του Σαββατοκύριακου