Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Λόγος στους Φορείς: ΦΑΚΕΛΟΣ: Ασφαλιστικό

Ο Λόγος στους Φορείς: ΦΑΚΕΛΟΣ: Ασφαλιστικό

Κάθε Σαββατοκύριακο η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ δίνει βήμα στους φορείς… Η σελίδα 7 φιλοξενεί τις απόψεις τους επι συγκεκριμένου ζητήματος. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Λόγος δόθηκε για το ασφαλιστικό. Δείτε τις θέσεις των φορέων

Επιμέλεια: Χριστίνα Τσιορωτά

Στους δρόμους ολόκληρη η Ελλάδα για το σχέδιο που κατήρτισε ο Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, σχέδιο με το οποίο ήθελε να δημιουργήσει ένα Ασφαλιστικό βιώσιμο 5οετίας! Οι αντιδράσεις από την 1η κιόλας στιγμή έχουν υπάρξει σφοδρές και εντείνονται, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε καθεστώς αποχής, απεργίας, κινητοποίησης. Το αίτημα όλων είναι ένα και μοναδικό, η απόσυρση αφού τυχόν ψήφισή του θα σημάνει την Ταφόπλακα της πλειοψηφίας των επαγγελματικών κλάδων .

Αγρότες Πελοποννήσου: Αν περάσει, παρατάμε τη γη μας!
agrotes asfalistiko
Επειδή θεωρούμε ότι το αγροτικό είναι πολύ σοβαρό θέμα και καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν το είδε έτσι, πρέπει να αποσυρθούν τα νομοσχέδια και να γίνει ειλικρινής και με ουσία διάλογος λαμβάνοντας υπόψη και τα προαναφερθέντα σημεία.
Πρώτα να ξεκαθαρίσει το φορολογικό .Να αποσαφηνιστεί ποιός είναι αγρότης ,οι πηγές αγροτικού εισοδήματος και ποιό είναι το πραγματικό και όχι πλασματικό αγροτικό εισόδημα .Να αντιμετωπιστούμε σαν αγροτική επιχείρηση με τους διεθνώς αποδεκτούς όρους.
Μετά να συζητηθεί το ασφαλιστικό , με τρόπο ξεκάθαρο και να μείνει ο ΟΓΑ ( αφού εξυγιανθεί) αυτόνομο ταμείο των αγροτών.
Αντιδρούμε γιατί αν περάσουν αυτά τα νομοσχέδια ,θα σταματήσουμε να παράγουμε και θα αναγκαστούμε να παρατήσουμε την γή μας .
Αποτέλεσμα ένα κράτος γεμάτο ανέργους ,μια επαρχία μαραζωμένη , τα παιδιά μας να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και να τρώμε μόνο εισαγόμενα προϊόντα.
Τον όμορφο κόσμο που ονειρεύεστε εμείς θα τον γκρεμίσουμε. Θα αντισταθούμε γιατί πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή


Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Κορινθίας: Κλείσαμε ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ

seges
Τα μέτρα που έχουν σχεδιάσει Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τα αρπακτικά της περιουσίας του Έλληνα, έρχονται να μας εγκλωβίσουν και να φέρουν σε απόγνωση τους χιλιάδες επαγγελματίες του Κλάδου μας και γενικότερα των μικρών επιχειρήσεων, βυθίζοντάς μας στο τέλμα με ορατό το οριστικό κλείσιμο.

Στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης να δώσουμε επιτέλους ένα πρώτο ηχηρότατο μήνυμα, ενάντια στις δεσμεύσεις τους για τα νομοσχέδια στο ασφαλιστικό και φορολογικό το οποίο είναι στα σκαριά και έρχεται, καλέσαμε όλους τους Συναδέλφους στον νομό και αποφασίσαμε να πρωτοστατήσουμε στην γενική κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 με 24ωρο κλείσιμο όλων των καταστημάτων. ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Ν αποκρούσουμε την προπαγάνδα
elme korinthias
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου που ψήφισε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, κατέθεσε προς τους «θεσμούς»-δανειστές την πρότασή της για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μετά την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων με το PSI, μετά το «τζογάρισμα» των αποθεματικών με τα δομημένα ομόλογα, μετά από δεκαετίες πολιτικώνεισφοροαπαλλαγής και ανοχής στηνεισφοροδιαφυγή κυρίως του μεγάλου κεφαλαίου με δικαιολογία τους «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θυσιάζονται για άλλη μια φορά, κατ’ εντολή ΕΕ και ΔΝΤ, προκειμένου να δοθούν «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, να εξυπηρετηθεί το χιλιοπληρωμένο ληστρικόχρέος και να ενισχυθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το αντιασφαλιστικό αυτό νομοσχέδιο (το οποίο θα συμπληρωθεί αργότερα από αντίστοιχο νομοσχέδιο για το Δημόσιο) πλήττει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους, τους ήδη συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία. Επιπλέον, τσακίζει τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, εξωθώντας τους είτε στην ετεροαπασχόληση είτε στην ανεργία είτε στη βίαιη υπαλληλοποίησή τους προς τα κάτω και προς όφελος μεγάλων εταιρειών.
Φυσικά, όλα αυτά τα μέτρα τελούν υπό την έγκριση των «εταίρων» και των «δανειστών» και δεν θα εξαντληθούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου (όποτε αυτό έρθει), αλλά θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τους επιβαλλόμενους δημοσιονομικούς στόχους.
Η ουσία, πάντως, είναι η υποχρέωση -σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο- να μειωθεί το «κόστος» του ασφαλιστικού συστήματος κατά 1,8 δις €, να αποσυνδεθεί σιγά-σιγά το κράτος από τη συνεισφορά του στην κοινωνική ασφάλιση και να ανοίξει ο δρόμος προς την ιδιωτική ασφάλιση.
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αποκρούσουμε την προπαγάνδα αλλά και τις τάσεις κοινωνικού αυτοματισμού που επιδιώκει η Κυβέρνηση και να ενωθούμε με όλες τις δυνάμεις της εργασίας Δωρεάν κάλυψη υγείας και περίθαλψη για όλους.

Επιμελητήριο Κορινθίας :Να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος
epimelitirio kori
Διαφωνούμε πλήρως με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχει προηγηθεί ως όφειλε συζήτηση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, των επιτηδευματιών και των κοινωνικών φορέων, και χωρίς να έχουν εκπονηθεί οι αυτονόητες αναλογιστικές και επιστημονικές μελέτες.

Αδιαμφισβήτητα, το ασφαλιστικό αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πρόχειρα, χωρίς όραμα, χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, χωρίς μελέτη βιωσιμότητας. Απαιτείται μια συνολική, οριστική και μακροπρόθεσμη προσέγγιση με ανταποδοτικότητα των εισφορών και γνώμονα τον ασφαλισμένο και τις ανάγκες του. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση, ώστε να υπάρξει ουσιαστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του σε βάθος χρόνου, γνωρίζοντας ξεκάθαρα ο ασφαλισμένος τις μελλοντικές του απολαβές ως συνταξιούχος, σε συνάρτηση με τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει σήμερα.

Τεχνικό Επιμελητήριο :Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις
texniko epimelhthrio
Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένο το προσωρινό, τουλάχιστον, αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση καθώς επίσης και τις κινητοποιήσεις που κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα αλλά συνεχίζονται δυναμικά τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 8/2 έως 12/2/2016. . Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σχεδίου που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον Κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον «το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, γιατί καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία». Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους πάνω στο πλαίσιο της επιτυχημένης γενικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας νέες κινητοποιήσεις. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Έμποροι Κιάτου :Ν αποσυρθεί άμεσα !

Απαιτούμε την απόσυρσή του και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με συγκεκριμένους στόχους δημιουργίας ενός ασφαλιστικού συστήματος μακρόπνοου, αναπτυξιακού, ανταποδοτικού, με σεβασμό στις μεταξύ των γενεών σχέσεις. Ένα σύστημα που θα φροντίζει για τη βιωσιμότητά του, αλλά και τη βιωσιμότητα των ασφαλισμένων του. Ένα σύστημα που θα αποκλείει ρητά και δεσμευτικά τις παρεμβάσεις οποιασδήποτε Κυβέρνησης. Τέλος ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα λαμβάνει υπ’ όψιν του τη σημερινή πραγματικότητα και την ουσιαστική αδυναμία των νοικοκυριών σήμερα να σηκώσουν το βάρος αυξήσεων των υποχρεώσεών τους.emporoi kiato asfal

Πηγή: Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ 6-7/2/16