Αρχική Χωρίς κατηγορία Δυο νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Λευκάδα –...

Δυο νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Λευκάδα – Το χτύπημα του Εγκέλαδου έγινε αισθητό σε Κόρινθο και Τρίπολη

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λευκάδα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών o οποίος προκάλεσε το θάνατο δύο ηλικιωμένων γυναικών. Το επίκεντρο του εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λυεκάδας. Το χτύπημα του Εγκέλαδου έγινε αισθητό όχι μόνο σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία που βρίσκονται κοντά αλλά ταρακουνήθκε η Αχαϊα και η Ηλία. O σεισμός έγινε αισθητός ως και την Αθήνα.

Σύμφωνα με το lefkasnews.gr, οι νεκροί στη νότιο Λευκάδα έχουν φτάσει τους 3 κάτι που τελικά δεν ισχύει σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρχών:

Διαψεύδει την είδηση για τρίτο νεκρό από τον σεισμό στη Λευκάδα ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βαγγέλης Ανδρεάτος, σε δηλώσεις του.

«Πρόκειται για κάποιον που ήταν εγκλωβισμένος, αλλά έχει ήδη απεγκλωβιστεί» είπε ο κ. Ανδρεάτος και συνιστά ψυχραιμία.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε, έχει κάνει έκκληση στο ΓΕΕΘΑ να αποσταλούν στο νησί σκηνές και υπνόσακοι.

Ο κ. Ανδρεάτος, θα βρίσκεται σε λίγη ώρα στη Λευκάδα, ενώ στην Κεφαλονιά, όπου βρισκόταν μέχρι τώρα, διαπίστωσε ότι πολλά κτίρια έχουν «πληγωθεί» από τον σεισμό. «Οι ζημιές είναι μόνο υλικές στην Κεφαλονιά, αλλά πολλά κτίρια έχουν καταπονηθεί», είπε.

Επίσης, όπως αναφέρει, στο λιμάνι της Βασιλικής ο δρόμος έχει πάθει καθίζηση.

Από το πρωΐ υπήρξε η πληροφορία πώς υπάρχει μία νεκρή γυναίκα στη Βασιλική, η οποία καταπλακώθηκε από ένα τοίχο όταν αυτός κατέρρευσε. Μια ακόμη γυναίκα, 72 ετών σκοτώθηκε στο χωριό Αθάνι. Η γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν κατέρρευσε τοιχίο σε κοτέτσι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Τη γυναίκα ανέσυραν νεκρή οι κάτοικοι του χωριού.. Ζημιές στο γυμνάσιο και το λιμάνι της Βασιλικής. Ζημιές και στην Ιθάκη

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική.

Τεράστιες ζημιές σε σπίτια στο χωριό Αθάνι

Τεράστιες ζημιές στο χωριό Αθάνι στη Λευκάδα που βρίσκεται στα νότια του νησιού, πάνω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κάτοικος του νησιού από το σεισμό κατέρρευσαν σπίτια και η εκκλησία, ενώ μαγαζιά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Ο κάτοικος του χωριού έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα σπίτια που υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Ζημιές στο λιμάνι της Βασιλικής και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Επίσης, σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Βασιλικής, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το μισό λιμάνι έχει βυθιστεί. Επίσης, ο δρόμος προς Εγκρεμνούς κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί από τεράστια κατολίσθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική της Λευκάδας, η υπηρεσία προσπαθεί να προσεγγίσει το χωριό Αθάνι, όπου υπάρχει τραυματίας, ενώ έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε σπίτια και σε εκκλησίες της περιοχής. Επίσης, έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Νικήτα.

– See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151117/environment/%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B7/%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-6-%CF%81%CE%AF%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81-%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82#sthash.sRZ6Hp5l.dpuf