Αρχική Χωρίς κατηγορία Ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος και στην Κορινθία

Ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος και στην Κορινθία

Κατεβαίνουν οι διακόπτες της ΔΕΗ Την “πρίζα” από εκατοντάδες καταναλωτές ρεύματος του νομού Κορινθίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με μεγάλους ανεξόφλητους λογαριασμούς άρχισε να βγάζει η ΔΕΗ.

Το “σαφάρι″ για τη διακοπή ρεύματος ξεκίνησε για όσους άφησαν οφειλές πάνω από 2.000 ευρώ αν και είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν και σταδιακά θα συνεχιστεί με κακοπληρωτές μικρότερων ποσών.

Οι μόνοι που δεν κινδυνεύουν με διακοπή είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, οι ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες , εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχουν προχωρήσει σε «ρευματοκλοπή» και όσοι προχωρούν σε διακανονισμό οφειλών.

Aρμόδια αρχή για τη διακοπή ηλεκτροδότησης είναι η Διαχειριστική Δικτύου ενώ η εταιρία έχει προειδοποιήσει, με κάθε μέσο, όλους τους καταναλωτές, που άφησαν ανεξόφλητο και τον δεύτερο λογαριασμό τους πως κινδυνεύουν με αποκοπή”. Επίσης όπως επισημάνθηκε “διακοπές ρεύματος γίνονταν πάντα αλλά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική εφαρμογή του προγράμματος αποκοπών σε… εύπορους κακοπληρωτές, προκειμένου να σπεύσουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους”.