Αρχική Χωρίς κατηγορία Βουλιάζει η Κορινθία την Πέμπτη από τις κινητοποιήσεις – Πανελλαδική απεργία...

Βουλιάζει η Κορινθία την Πέμπτη από τις κινητοποιήσεις – Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ –

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η χώρα θα «παραλύσει» από τη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ .
Για την Κορινθία ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκάνει αύριο , αρχής γενομένης με τη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Κορίνθου στις 10-30 και στη συνέχεια μετάβαση των παρευρισκομένων στην κεντρική πλατεία της πόλης ‘’Περιβολάκια ‘’ στις 11-00 .
Στο ίδιο σημείο, το παρών θα δώσουν ο σύλλογος εμπόρων , το σωματείο των συνεργείων αυτοκίνητων ,ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα γίνει από τα πολιτικά κόμματα του Κ.Κ.Ε και του ΠΑΜΕ .
«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.
Στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ.
«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. […] Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ.