Αρχική Χωρίς κατηγορία Δυσκολία κίνησης στα ταξιδιωτικά πρακτορεία .Έως και 90% οι ...

Δυσκολία κίνησης στα ταξιδιωτικά πρακτορεία .Έως και 90% οι ακυρώσεις των εισιτηρίων.

Δύσκολη η κατάσταση για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες μετά τις τελευταίες οικονομικές- πολιτικές εξελίξεις .

Οι συνεχείς αλλαγές κανονισμών στον χορό της αγοράς έχουν δημιουργήσει δυσπιστία, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία τον αεροπορικών εταιριών και μη , να ζητούν προπληρωμές σε μετρητά ,πράγμα αδύνατο με την υπολειτουργία των τραπεζών .

Παράλληλα, η μείωση και οι ακυρώσεις των εισιτηρίων από το εξωτερικό προς τη χώρα μας και αντιστρόφως έχει μειωθεί έως και 90% αυτή την εβδομάδα .

Η δυσπιστία αυτή όπως μας ανέφεραν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, περνά τα σύνορα της Ελλάδας μιας και η χώρα μας πρωταγωνιστεί στην διεθνή ειδησεογραφία .

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά <> πελάτες που θέλουν να στείλουν χρήματα από την χώρα τους δεν μπορούν . Η δε διέξοδος του web banking είναι μία προσωρινή λύση αλλά δεν επαρκεί να στηριχτεί η ροή της αγοράς πάνω σε αυτή .

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να μειωθούν τα προγραμματισμένα ψυχαγωγικού χαρακτήρα και να δουλεύουν με ιδικές κατηγορίες , όπως τον επαγγελματικών ταξιδιών .

Τέλος αναφερόμενοι στο capital control , πιστεύουν πως δεν είναι ένα βραχυπρόθεσμο φαινόμενο όμως ελπίζουν μια λιγότερο ασφυκτική πολιτική των τραπεζών .

Β.Δ Χούντας