Αρχική Χωρίς κατηγορία Προτάσεις για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων στην Κόρινθο

Προτάσεις για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων στην Κόρινθο

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Τιμολέων Πιέτρης, κατέθεσε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κορινθίων, τις κάτωθι προτάσεις για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων.

– Καθιέρωση Welcome
Κινητοποίηση χορευτικών συλλόγων, Χορωδίας, Φιλαρμονικής με σκοπό την παρουσίαση μιας σύντομης και θερμής υποδοχής των τουριστών.

Κατά την έξοδο από το πλοίο, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη:

α. διάθεσης ατομικών αναμνηστικών δώρων-ενθυμίων και μιας τσάντας με τοπικά προϊόντα του Δήμου μας

και β. ενός ουσιαστικού τουριστικού οδηγού όπου θα αναγράφονται τα σημεία ενδιαφέροντος, διασκέδασης και αναψυχής στο κέντρο της πόλης, τα εγγύτερα αξιοθέατα και παραλίες.

– Ενημέρωση Τοπικής Αγοράς
Προφανώς ο σκοπός της υποδοχής και η καλλιέργεια καλού κλίματος μεταξύ της πόλης και των τουριστών, αποσκοπεί και στην τόνωση της ρευστότητας της τοπικής αγοράς.

Κατά κύριο λόγο απαιτείται ενημέρωση και προετοιμασία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, του συλλόγου εστίασης και γαστρονομίας Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. και των ιδιοκτητών Ταξί.

Για τις ανωτέρω επαγγελματικές ομάδες συνιστούμε διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων ώστε να εκπαιδευτούν στην διαχείριση και εξυπηρέτηση ενός αγοραστικού κοινού που μέχρι σήμερα έλειπε από τον Δήμο μας.

Δημοτική Παράταξη «Κόρινθος 2014-2019»
korinthos2014.wordpress.com