Αρχική Χωρίς κατηγορία Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Εθνική επιτυχία και παγκόσμιο γεγονός η διοργάνωση του συνεδρίου...

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης «Εθνική επιτυχία και παγκόσμιο γεγονός η διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ το 2015 στην Πελοπόννησο»

Εθνική επιτυχία και παγκόσμιο γεγονός χαρακτήρισε τη διοργάνωση το 2015 στην Πελοπόννησο του συνεδρίου του μεγαλύτερου οργανισμού τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας, του ΑΒΤΑ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και σημείωσε ότι αναμένεται η συμμετοχή 700 και πλέον Βρετανών τουριστικών πρακτόρων.
«Αυτό που είχε ενδιαφέρον στη δική μας περίπτωση ήταν ο επιμελής τρόπος που συγκροτήσαμε την πρότασή μας και αυτό ήταν αποτέλεσμα δουλειάς ενός χρόνου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «η διαδικασία ήταν εντόνως διαγωνιστική. Στην αρχή υποβλήθηκαν πάνω από 30 αιτήσεις και στην τελική φάση προκρίθηκαν τρείς υποψηφιότητες, η Πορτογαλία, η Ινδονησία και η Πελοπόννησος».
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, «το οποίο με τις επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, που ξεπερνά σε ρυθμό το 70% σε ετήσια βάση και αποτελεί πλέον ένα σημαντικό σημείο στο χάρτη».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά προβλήματα στη χώρα μας και δεν θα πρέπει να αναγάγουμε τα προβλήματα του μικρόκοσμού μας σε σημαντικά πολιτικά προβλήματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντέδρασε εξαρχής σε αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όχι γιατί δεν πιστεύουμε στην αξιολόγηση, αλλά γιατί είχαμε συγκεκριμένες αντιρρήσεις στο διαχειριστικό κομμάτι της αξιολόγησης. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ επώδυνο αυτή τη στιγμή στη χώρα να βγαίνει τέτοια πολιτική εικόνα που οι δυο θεσμοί , κυβέρνηση και περιφέρειες να βρίσκονται σε κόντρα για την εφαρμογή ενός νόμου».
«Η νομιμότητα αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «θα πρέπει και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι σε αυτό το δύσκολο πεδίο πολιτικών αναμετρήσεων χρειάζεται μεγαλύτερο επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας. Χωρίς τις Περιφέρειες δεν μπορεί απολύτως τίποτα να γίνει και να προχωρήσει η χώρα μπροστά».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο