Αρχική Χωρίς κατηγορία Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου : Στο ίδιο… αυτοκρατορικό έργο θεατές!

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου : Στο ίδιο… αυτοκρατορικό έργο θεατές!

– Εντάσεις, ενστάσεις, αποχωρήσεις και αποστασιοποιήσεις «σημάδεψαν» την 1η συνεδρίαση του νέου οργάνου το οποίου σε πολλούς θύμισε πολλά από τα παλιά!
– Συνεδρίαζε για 6 ώρες προκειμένου να εκλέξει μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και ενώ… είχε ξεκινήσει με 50 λεπτά καθυστέρησης αναμένοντας τον Πέτρο Τατούλη

Άλλαξε η θητεία, άλλαξαν κάποια πρόσωπα, η φιλοσοφία ωστόσο έμεινε η ίδια, άλλωστε ο Περιφερειάρχης είναι ο ίδιος! Ο Πέτρος Τατούλης λοιπόν στην 1η συνεδρίαση του νέου οργάνου την Κυριακή επέλεξε να μην είναι «Άγγλος» στο ραντεβού του και να «στήσει» επί 50 ολόκληρα λεπτά τους συμβούλους! Προσήλθε λίγο πριν τις 17:00 συνοδευόμενος από τη Ντίνα Νικολάκου ( η συνεδρίαση είχε καθοριστεί για τις 16:00) και ενώ ήδη από την αίθουσα είχε αποχωρήσει οργισμένος ο Γιάννης Μανώλης.
Όσοι περίμεναν από την 1η αυτή συνεδρίαση κάτι διαφορετικό, απογοητεύτηκαν. Ο προεδρεύων Γ. Ρουμελιώτης είχε γραπτό λόγο να αναγνώσει με τους στόχους αλλά και τις προσδοκίες για ν ακολουθήσει ο Πέτρος Τατούλης με αναφορές περί Δημοκρατίας και βαριάς παρακαταθήκης που άφησε το προηγούμενο Περιφερειακό σε αυτό!
Η συνεδρίαση βέβαια ήταν ειδική και είχε σκοπό να εκλέξει προεδρείο και μέλη οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής, αλλά… αυτός ήταν ένας άλλος Γολγοθάς! Πριν το σώμα να το ανέβει, κατεγράφη η πρώτη ένταση όταν ο Οδυσσέας Βουδούρης ρώτησε τον προεδρεύοντα εάν η πλειοψηφία είχε συνεδριάσει για τον υποψήφιο Πρόεδρο. Με μια άνευ λόγου και αιτίας επιθετικότητα ο Γ. Ρουμελιώτης είπε « ποιο είναι το δικό σας πρόβλημα» , «δεν δέχομαι ερωτήσεις» και όλα αυτά βέβαια σε υψηλούς τόνους. Αφού ενημερώθηκε βέβαια λίγη ώρα μετά απήντησε στον Οδ. Βουδούρη όπως θα έπρεπε να είχε κάνει εξ αρχής για να σπεύσει η Ντίνα Νικολάκου, στον γνώριμο ρόλο της, να βάλει στην θέση του τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και να του τονίσει πως η πλειοψηφία προηγείται της μειοψηφίας, ουσιαστικά να περιμένει την σειρά του!

Την αποχώρησης και την έντασης διαδέχτηκε η ένσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία αρνήθηκε να μετάσχει στην σύσκεψη της μειοψηφίας για τις προτάσεις αντιπροέδρου και Γραμματέα θεωρώντας ουσιαστικά πως πρόκειται για ρόλους διακοσμητικούς. Επιπλέον επιτέθηκε στον σύμβουλο της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για ναζιστική οργάνωση. Στο χαρακτηρισμό αυτό αντέδρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι «είμαστε εδώ γιατί μας εξέλεξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου». Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Δολτσινιάδης σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας, «έχουμε να δώσουμε λόγο στο λαό μας και σ’ αυτούς που μας ψηφίσανε. Σ’ αυτόν έχουμε να δώσουμε λόγο, στο λαό μας. Γι’ αυτό το λαό εμείς ποτέ δεν θα ξεκουραστούμε, ποτέ δεν θα πάρουμε ανάσα, αυτό να το ξέρετε όλοι σας».

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο πατώντας στα χνάρια του προηγούμενου , κατέγραψε ακόμα ένα ρεκόρ συνεδρίασης, αρκεί μόνο να αναφερθεί πως χρειάστηκαν 6 ολόκληρες ώρες για να εκλεγούν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Άραγε έτσι θα συνεχίσουν οι συνεδριάσεις;