Αρχική Ν. Κορινθίας Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων (scrap) στην Κορινθία

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων (scrap) στην Κορινθία

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου, σε εγκαταστάσεις-επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap) στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησης αυτών.
Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 30.5.2014, οι αστυνομικοί με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, έλεγξαν συνολικά πέντε (5) εγκαταστάσεις-επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν:
Μία (1) φορολογική παράβαση.
Τρεις (3) παραβάσεις της εργατικής Νομοθεσίας.
Επιπλέον, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μία επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -51- μέτρα καλωδίων, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ τα αφαιρεθέντα καλώδια αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο-εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προηγούμενο άρθροΕξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας
Επόμενο άρθροΕγγραφή βρεφών και νηπίων για το έτος 2014 -2015 στο Δήμο Κορινθίων