Αρχική Ν. Αργολίδος Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, Αργολίδας...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, ενώ εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, περίπτερο, οικία και ξενοδοχείο.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, την 31.5.2014 τις πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) 33χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αντίστασης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και τα βεγγαλικά.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) συνεργό τους, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες τις πρωινές ώρες, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα στο οποίο επέβαιναν ο ένας 33χρονος και ακόμη ένα άτομο, οι οποίοι ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να εμβολίσουν τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Στη συνέχεια, αποβιβάστηκαν από το όχημα και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ο 33χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.
Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε η εμπλοκή ενός ακόμη 33χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε και επίσης συνελήφθη.Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Από τη μέχρι σήμερα έρευνα προέκυψε ότι διέπραξαν τις ακόλουθες κλοπές-διαρρήξεις:
Το χρονικό διάστημα από την 27.4.2014 το μεσημέρι, έως την 5.5.2014 το πρωί, στο Κορακοβούνι Αρκαδίας, εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κυνηγετικό όπλο και μία ηλεκτρονική συσκευή.
Την 5.5.2014 τις πρωινές ώρες, στο Κορακοβούνι Αρκαδίας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή.
Την 5.5.2014 τις πρωινές ώρες, επί της Επαρχιακής Οδού Άστρους-Λεωνιδίου, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
Την 5.5.2014 τις πρωινές ώρες, στο Κορακοβούνι Αρκαδίας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και μία ηλεκτρονική συσκευή.
Την 10.5.2014 τις πρωινές ώρες, στον Τυρό Αρκαδίας, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο ξενοδοχείου και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα, καθώς και ένα όχημα, χρησιμοποιώντας κλειδί που επίσης αφαίρεσαν από το δωμάτιο.
Την 16.5.2014 τις πρωινές ώρες, στα Σταθέικα Αργολίδας, διέρρηξαν περίπτερο ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και καπνού, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Τις βραδινές ώρες της 16/17.5.2014, στην Αγριλίτσα Αργολίδας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και χρήματα.
Την 17.5.2014 τις πρωινές ώρες, στη Χούνη Αργολίδας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν κούτες με πακέτα τσιγάρων.
Την 25.5.2014 τις πρωινές ώρες, στη Λυρκεία Αργολίδας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν κούτες με πακέτα τσιγάρων, χρήματα και προϊόντα.
Την 25.5.2014 τις πρωινές ώρες, στην Καρυά Αργολίδας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
Την 25.5.2014 τις πρωινές ώρες, στην Καρυά Αργολίδας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων, χρήματα, προϊόντα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 31.5.2014 τις πρωινές ώρες, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων.
Την 31.5.2014 τις πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, εισήλθαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και πακέτα τσιγάρων και καπνού.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η συνολική αξία του οποίου ξεπερνά τις -17.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
το προαναφερόμενο κυνηγετικό όπλο,
εννέα (9) φυσίγγια,
οκτακόσια επτά (807) πακέτα τσιγάρων,
πενήντα επτά (57) πακέτα καπνού,
τρεις (3) κροτίδες,
το χρηματικό ποσό των -285- ευρώ,
διαρρηκτικά εργαλεία,
κινητό τηλέφωνο,
δύο (2) Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του συνεργού τους.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Προηγούμενο άρθροΆγνωστοι δράστες ξεριζώνουν φυτά στη Νέα Κίο Αργολίδας κι ύστερα τα πουλούν (video)
Επόμενο άρθροΣτοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων (scrap) στην Κορινθία