Αρχική Ν. Αρκαδίας Ο Δήμος Τρίπολης αρωγός στην προσπάθεια ενημέρωσης κατά του καπνίσματος που κάνει...

Ο Δήμος Τρίπολης αρωγός στην προσπάθεια ενημέρωσης κατά του καπνίσματος που κάνει το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Δήμος Τρίπολης έρχεται ως αρωγός στην προσπάθεια ενημέρωσης κατά του καπνίσματος που κάνει το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), παραχωρώντας του για τα επόμενα δύο χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για ακόμα δύο χρόνια) το Ισόγειο χώρο του δημοτικού καταστήματος στο Στάδιο (πρώην Δημαρχείο Τεγέας) προκειμένου να δημιουργηθεί το αντικαπνιστικό κέντρο Πελοποννήσου.

Παράλληλα η δημοτική αρχή στην προσπάθεια της να προωθήσει την κοινωνική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη δημιουργική ενασχόληση των νέων, παραχώρησε τη συγκεκριμένη αίθουσα, που διαμορφώθηκε με όλο το απαραίτητο υλικό, προκειμένου να αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II στην ενημέρωση κατά του καπνίσματος.

Η φετινή σχολική χρονιά είναι αφιερωμένη σε δράσεις κατά του καπνίσματος και δίνει έμφαση στην πρόληψη σε συνεργασία με το ΙΙΕΒΑΑ με επικεφαλής τον επιστημονικό υπεύθυνο, καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, που παραβρέθηκε στα σημερινά εγκαίνια και αναφέρθηκε στην σημασία της εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης , συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Κουκάκη , στα εγκαίνια του αντικαπνιστικού κέντρου Πελοποννήσου ,δήλωσε:
« Είμαι πολύ ευτυχής που συμβάλλαμε από την πλευρά μας στην προσπάθεια ενημέρωσης κατά του καπνίσματος που γίνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Σε καμία περίπτωση δεν θα μέναμε απαθείς σε μια τέτοια δράση καθώς ο Δήμος στηρίζει ανάλογες προσπάθειες πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον μας».

Αμέσως μετά τα εγκαίνια στο πρώην Δημαρχείο Τεγέας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης παραβρέθηκε στις βραβεύσεις που έγιναν στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, σε μαθητές και σχολεία που διακρίθηκαν για την εφαρμογή καλών πρακτικών στις σχολικές μονάδες, όσον αφορά την ενημέρωση, την πρόληψη του καπνίσματος και την προαγωγή ενός υγιούς τρόπου ζωής.