Αρχική Χωρίς κατηγορία «Δεμένος» με την καρέκλα Και Έκθετος ο Β. Νανόπουλος!

«Δεμένος» με την καρέκλα Και Έκθετος ο Β. Νανόπουλος!


• Την παραίτησή του ζητούν τα επιμελητήρια από την υποψηφιότητά του στο Δήμο Κορίνθου, σε αντίδραση του νόμου Χατζηδάκη
• Την παραίτησή του ζητούν και οι πολίτες από την Προεδρεία του Επιμελητηρίου, δεδομένης της υποψηφιότητας στο Δήμο Κορίνθου

Διαφάνεια13

Καυτή η πατάτα» στα χέρια του Υποψηφίου Δημάρχου Κορίνθου και Προέδρου τόσο του Επιμελητηρίου Κορινθίας όσο και των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, Βασίλη Νανόπουλου.

Το ζήτημα της άρησης της υποχρεωτικής εγγραφής επιχειρήσεων στα επιμελητήρια της χώρας από τον Υπουργό Χατζηδάκη ( που αυτόματα θα σημάνει μείωση εσόδων και ίσως και «λουκέτο» σε αυτά) έρχεται την πιο «άσχημη» στιγμή για τον Πρόεδρο και Υποψήφιο αφού καλείται να βρει και άμεσα τρόπο να βάλει στην μια του μασχάλη «2 καρπούζια». Τι κι αν ο θυμόσοσφος λαός μας λέγει πως αυτά δεν χωρούν στην μια μασχάλη ο Β. Νανόπουλος ακόμα «το παλεύει» αγνοώντας τον ορυμαγδό που έχει γύρω του ξεκινήσει και επιχειρεί μέσω του διαδικτύου και υποψηφίων του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα μέσα που θέλουν να τον πλήξουν!
Να ναι όμως και τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης που επιθυμούν το ίδιο αγαπητέ Πρόεδρε και Υποψήφιε;
Διότι αν δεν κάνουμε λάθος η είδηση για την γενικευμένη αντίδραση των Επιμελητηρίων και τις αποφάσεις για παραιτήσεις όλων των μελών του επιμελητηριακού θεσμού που μετέχουν σε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές από την διαδικασία, φιλοξενείται ΠΑΝΤΟΥ και όχι σε μεμονωμένα Κορινθιακά μέσα . Οι του διαδικτύου Υποψήφιοι σας δεν σας έχουν ενημερώσει γι αυτά; Η απλά ικανοποιιούνται με το να ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα και να μιλούν για «ορυμαγδό και στο ΚΤΕΟ;»

Οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας MARC για λογαριασμό της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ , επιθυμούν σε ποσοστό 79,1% εκείνοι που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατέχουν άλλες δημόσιες θέσεις ή αξιώματα ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!

Το ζήτημα εν προκειμένω δεν αφορά ούτε το νυν Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό ουτε και το Δήμο Κορινθίων.

Το ζήτημα αφορά ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και τα όσα ο Βασίλης Νανόπουλος πράττει σε αυτό!
Απουσιάζει ακόμα και σήμερα μια οποιαδήποτε δήλωσή του για το θέμα , Πόσο δε μάλλον η παραίτησή του!

«Δεμένος» εμφανίζεται λοιπόν ο Β. Νανόπουλος τόσο με την καρέκλα του Προέδρου του Επιμελητηρίου όσο και με την… καρέκλα του Δημάρχου που επιθυμεί να καταλάβει!
Συνάμα είναι έκθετος προς όλους εκείνους που σαν Πρόεδρος εκπροσωπεί τόσο στο επιμελητήριο Κορινθίας όσο και στα Επιμελητήρια Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, αλλά και προς εκείνους που επιθυμεί να εκπροσωπήσει στο Δήμο Κορινθίων με την εκλογή του και οι οποίοι σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας MARC για λογαριασμό της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ , επιθυμούν σε ποσοστό 79,1% εκείνοι που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατέχουν άλλες δημόσιες θέσεις ή αξιώματα ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!


Η σιωπή πολλές φορές είναι χρυσός, άλλες πάλι όμως Πρόεδρε και Υποψήφιε
Δήμαρχε είναι και απόδειξη ενοχής!

Δυο οι περιτώσεις ήταν μέχρι πρότινως εκείνες που απασχολούσαν , αυτή του κυρίου Πελοπίδα Καλλίρη που είναι σήμερα Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και αυτή του κυρίου Βασίλη Νανόπουλου υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων.
Ο Πελοπίδας Καλλίρης θέλοντας να αποκαταστήσει όχι τόσο την νομιμότητα της υποψηφιότητάς του ( μιας και δεν τίθεται θέμα τέτοιας)αλλά το κοινό αίσθημα, γνωστοποίησε πως η παραίτησή του από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας έχει κατατεθεί από τις 12 Απριλίου 2014!
Η δική σας κύριε Νανόπουλε;
Κι αν εν τέλει δεν θέλετε να παραιτηθείτε από την θέση του Προέδρουν, αποφασίστε να φερθείτε σαν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Αντιταχθείτε στο νόμο Χατζηδάκη που πλήτει βάναυσα το θεσμό, λάβετε τηνα πόφαση που πρέπει, υπογράψτε την, δηλώστε παρουσία στις συναντήσεις των επιμελητηρίων και αποδείξτε ΕΜΠΡΑΚΤΑ πως δεν είστε κομματικός υποψήφιος που δεν θέλει να «τα σπάσει» με τη Ν.Δ .
Τούτο φυσικά επισύρει και την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, βάσει της απόφασης που τα επιμελητήρια έχουν λάβει. ΌΧΙ ΤΑ ΜΜΕ και οι άλλοι υποψήφιοι, αλλά τα επιμελητήρια κ. Νανόπουλε!
Ακολουθήστε το δρόμο που χάραξε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), και α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο οποίος ήτο υποψήφιος με το Γιάννη Ιωαννίδη στην Κεντρική Μακεδονία.

Ειδάλλως; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ! Αυτές οι εκλογές να σας στοιχίσουν και την θέση του Προέδρου στα Επιμελητήρια που είστε σήμερα , αλλά και την θέση του Δημάρχου την οποίαν θέλετε να καταλάβετε .

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ, ΕΧΕΙ ΚΟΛΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ!

Το ρεπορτάζ για το ζήτημα τις αντιδράσεις των Επιμελητηρίων
Επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε η επιχειρηματική – επιμελητηριακή κοινότητα, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος χαρακτηρίζεται «εχθρός της επιχειρηματικότητας».
Μάλιστα η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος – υπό την προεδρία του Κ. Μίχαλου- αποφάσισε να αποσυρθούν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων από τις ευρωεκλογές και από τις τοπικές εκλογές, από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ήδη από τον συνδυασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Η επιμελητηριακή κοινότητα ζητά να καταργηθεί άμεσα η διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από την 1-1-2015.
Σημειώνεται ότι 185 βουλευτές με τροπολογίας τους αποκαθιστούν την υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, όμως η κυβέρνηση αρνείται να τη δεχθεί, αν και έχει τις υπογραφές βουλευτών από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής..
Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έχει ήδη αρνηθεί να εντάξει την τροπολογία σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ στις 11 Απριλίου, ενώ και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αρνείται να την αποδεχτεί.
Προσπάθειες για να ενταχθεί η τροπολογία σε νομοσχέδιο συνεχίζονται και ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β” Αθηνών κ. Μίμης Ανδρουλάκης κατέθεσαν εκ νέου την τροπολογία, προκειμένου να εισαχθεί σε νέο νομοσχέδιο.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αρνείται να παραιτηθεί, ωστόσο η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων αποφάσισε ότι «σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς».
Σε απόσυρση της υποψηφιότητας του από τον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη «Κεντρική Μακεδονία – Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» προχώρησε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), και α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ένωσης όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της κ.Κωνσταντίνο Μίχαλο, «ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει τα επιμελητήρια, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικας και της κυβέρνησης, αποσκοπεί πρωτίστως στη διάσωση και αναβάθμιση του θεσμού, που αποτελεί σήμερα τη φωνή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα. Ο επιδιωκόμενος αφανισμός των επιμελητηρίων, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την εξάλειψη κάθε συλλογικής εκπροσώπησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς τα επιμελητήρια είναι βασικοί χρηματοδότες και των συνδικαλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών».

Και σ΄ αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε:

– Η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που βάλλουν κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων.

– Η υλοποίηση της απόφασης για απόσυρση από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ των υποψηφίων εκπροσώπων από τα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων. Σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς.

– Ζητείται η παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.