Αρχική Χωρίς κατηγορία Πότε λέει ψέματα η Τζανετέα για το μουσείο της Σπάρτης, το 2013...

Πότε λέει ψέματα η Τζανετέα για το μουσείο της Σπάρτης, το 2013 ή το 2014; (video)

Σε μέγα σκάνδαλο έχουν εξελιχθεί στη Λακωνία οι καταγγελίες ότι υπήρχε προμελέτη για το νέο Μουσείο της Σπάρτης στο ΧΥΜΟΦΙΞ, και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα την απέκρυψε, με πιθανό σκοπό να δημιουργηθεί άλλη προμελέτη, ώστε να εμφανιστεί ως έργο δικό της, ή της Περιφέρειας.

Οι καταγγελίες του πρώην Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργου Πουλοκέφαλου είναι ξεκάθαρες, “αυτή η μελέτη αποκρύφτηκε από την τοπική κοινωνία, αποκρύφτηκε από εμάς τους Περιφερειακούς Συμβούλους, αποκρύφτηκε από όλους μας” είπε και χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια, ως “έγκλημα” με συγκεκριμένο σκοπό.

Μάλιστα η κα. Τζανετέα απάντησε στον κ. Πουλοκέφαλο μέσα από το ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 πριν από λίγες μέρες λέγοντας “εάν λοιπόν έχει κάποια μελέτη την οποία έχει εκπονήσει η τεχνική υπηρεσία της τότε νομαρχιακής, τώρα της περιφέρειας και δεν την γνωρίζουμε, δε την γνωρίζει η τεχνική υπηρεσία, δε τη γνωρίζω εγώ που έχω την ευθύνη, να τη φέρει και να μας πει ποιός την εκπόνησε, με ποιές αποφάσεις, πιό είναι το γραφείο, και έναντι ποίου τιμήματος. Τον προκαλώ εδώ και τώρα”.

Τον Απρίλιο του 2013 η κα. Τζανετέα απαντώντας σε ερώτηση της Τασίας Κανελλοπούλου στην εκπομπή “Στο δια ταύτα” είχε πει “είχαμε μία μελέτη που θα προέβλεπε υπόγεια, που θα ήταν τα εργαστήρια, ένα σύγχρονο μουσείο, ότι θα έπρεπε αυτό το μουσείο να ακουμπήσει επάνω για να μην έχουμε άλλα προβλήματα”.

Άρα η κα. Τζανετέα όχι μόνο γνώριζε για την μελέτη, αλλά γνώριζε και πολλές λεπτομέρειες εξ αυτής. Μια μελέτη που όπως είπε ο τέως Νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας, μία εβδομάδα αργότερα τον Απρίλιο του 2013 πάλι στην ίδια εκπομπή, “κάναμε την προμελέτη και η προμελέτη είναι στη διάθεση του οποιοδήποτε το αμφισβητεί”.

Η προμελέτη αυτή, που είδε ο κ. Πουλοκέφαλος, και σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Φούρκας, τον οποίον η κα. Τζανετέα 1 χρόνο τώρα ποτέ δεν τον διέψευσε, είναι έτοιμη και υπογεγραμμένη από τους μηχανικούς και αρχιτέκτονες της τότε Νομαρχίας Λακωνίας, που η κα. Τζανετέα ήταν Αντινομάρχης, με όλες τις προδιαγραφές (κτηριακό κλπ) που όριζε το υπουργείο.

Έτσι σύμφωνα με όλα αυτά που θα ακούσετε και στο παρακάτω video, υπάρχει προμελέτη έτοιμη με όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ένα μουσείο της Σπάρτης αντάξιο της ιστορία της.

Και για να καταλάβουμε λίγο περισσότερο περί τίνος πρόκειται, όταν η Νομαρχία Λακωνίας παρέδωσε τα ηνία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2011, παρέδωσε και φακέλους έτοιμους ή σχεδόν έτοιμους για διάφορα έργα όπως το λιμάνι του Γυθείου, τον δρόμο Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένα, τον δρόμο Μονεμβασιά – Άγιο Φωκά – Νεάπολη και το μουσικό σχολείο Σπάρτης. Όλα αυτά τα έργα τότε ήταν σε φακέλους υπό μορφή μελέτης ή προμελέτης, όπως ακριβώς ήταν και η προμελέτη για το μουσείο της Σπάρτης και άλλα (φράγμα Κελεφίνας, μαρίνα Γυθείου κλπ).

Δηλαδή ότι επιπλέον υπογραφές χρειαζόντουσαν για όλα τα παραπάνω έργα που προχώρησαν, χρειαζόντουσαν και για το μουσείο της Σπάρτης.

Μετά από αυτά που ειπώθηκαν στο παρακάτω video, προκύπτουν ερωτήματα προς την κα. Τζανετέα όπως:
• Το 2013 πώς υπήρχε η προμελέτη – μελέτη, και το 2014 εξαφανίστηκε;
• Ένα χρόνο τώρα ο κ. Φούρκας μιλά για έτοιμη προμελέτη. Γιατί ποτέ δεν τον αμφισβήτησε δημόσια; Τι φοβόταν;
• Μήπως δέχτηκε από κάποιους πιέσεις να εξαφανίσει αυτή την προμελέτη;

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τις απαντήσεις της κα. Τζανετέα αλλά και του ίδιου του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τις περιμένουμε, αλλά φοβόμαστε ότι όλα αυτά τα ερωτήματά μας, θα μείνουν αναπάντητα, αλλά ίσως και όχι.

Και για να μας λύσουμε την απορία για το αν υπάρχει ή όχι η προμελέτη, πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε όλη την προμελέτη “φάντασμα” 27 σελίδων που η κα. Τζανετέα ισχυρίζεται, φέτος, ότι δεν υπάρχει…

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτή η προμελέτη που δημοσιεύουμε δημιουργήθηκε από τους δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες της apela, τότε ελπίζουμε η Περιφέρεια να την αξιοποιήσει για το καλό της πόλης μας…