Αρχική Χωρίς κατηγορία Η δημoτική αρχή κορινθίων είναι υπερήφανη που υδροδοτεί νόμιμα όλο τον δήμο

Η δημoτική αρχή κορινθίων είναι υπερήφανη που υδροδοτεί νόμιμα όλο τον δήμο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός στο Δημοτικό Κατάστημα της πόλης μας, στις 27 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι της Πέμπτης, με επίκεντρο ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα του Δήμου μας που είναι το νερό .
Ξεκινώντας, εστίασε την προσοχή σε ζητήματα που προωθούν μέσω διαδικτύου κάποιοι υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν τον Δήμο Κορινθίων και οι οποίοι αντί να θέσουν για διάλογο σοβαρά θέματα , καταφεύγουν στην παραπολιτική και στην ανωνυμία του διαδικτύου.
Επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα διαχείρισης του νερού, για την πορεία των έργων υδροδότησης και τις προοπτικές που διανοίγονται με την διαδικτύωση όλου του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων.
Επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή «υπερέβαλλε εαυτόν» ξεπερνώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις οι οποίες υπόσχονταν επάρκεια νερού σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο. Τώρα με συμπληρωματικά έργα, οι συνδημότες μας θα έχουν την δυνατότητα υδροδότησης με ποιοτικό νερό Στυμφαλίας εντός του 2014.
Είπε, ότι παρότι μειώθηκε από την Πολιτεία κατά 65% η επιχορήγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εμείς καταφέραμε και υλοποιούμε ένα έργο που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Η ύπαρξη ποιοτικού πόσιμου νερού, δίνει ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στο Δήμο μας.
Έπειτα, ανέφερε την απόφαση του ΦΕΚ τεύχος Β΄ αριθμός 1004 , που είναι μια κοινή υπουργική απόφαση και λέει ξεκάθαρα ότι ο Δήμος Κορινθίων δικαιούται νόμιμα να υδροδοτηθεί από τις πηγές της Δρίζας της Στυμφαλίας. Με τη δημοσιευμένη απόφαση, τόνισε έχουμε δικαίωμα σήμερα να αντλούμε νόμιμα από την συγκεκριμένη περιοχή της Στυμφαλίας (9 ) εννέα εκατομμύρια κυβικά νερού για τις ανάγκες του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων.
Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε πραγματικότητα με πάρα πολλή δουλειά, με επιστημονική τεκμηρίωση και μελέτες από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ. Οι υποδομές που έχουν πραγματοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή και οι προοπτικές που έχουν δρομολογηθεί για υδροδότηση όλου του Καλλικρατικού Δήμου, αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα μας και παράλληλα αποκαλύπτουν την αφερεγγυότητα κάποιων υποψηφίων.
Ξεκαθαρίζουμε ότι το πόσιμο νερό που θα πάει παντού, έγινε πολύ γρήγορα , ανέξοδα και με αποτελεσματικότητα, ξεπερνώντας διάφορες χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Με τις ενέργειές μας φροντίσαμε να έχουμε έτοιμη την μελέτη για το έργο της διαδικτύωσης νούμερο 2, που αφορά στην υδροδότηση με νέα δίκτυα και εναλλακτικές λύσεις που θα λειτουργήσουν σαν by-pass, σε τυχόν προβλήματα υδροδότησης της Κορίνθου.
Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αισθάνεται υπερήφανη γιατί έχει κάνει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί το 2014, αφού υπάρχει έτοιμη μελέτη.
Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος για τον εν εξελίξει διαγωνισμό, που αφορά στον τηλε-έλεγχο και σχετίζεται με τον τηλεχειρισμό και τον έλεγχο των διαρροών όλου του εκτεταμένου δικτύου ύδρευσης. Μετά το τέλος του 2014 και με κόστος 3.5 εκατομ. € , η Κόρινθος θα έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης που υπάρχει στην Ελλάδα.
Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή απαντά εμπεριστατωμένα, με ποιόν τρόπο θα διαχειριστεί, όχι δευτερεύοντα θέματα αλλά σημαντικά, όπως είναι το δίκτυο ύδρευσης που παραμένει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τον Δήμο μας.
Τέλος, τόνισε ότι ολοκληρώνεται η πολιτική του Δήμου με το κομμάτι της διαχείρισης των υδάτων του βιολογικού καθαρισμού.
Με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική Αρχή έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μελετών που περιλαμβάνει ταυτόχρονα, όλες τις αδειοδοτήσεις (Δασαρχεία, περιβαλλοντικές υπηρεσίες κλπ) και προβλέπει να χρηματοδοτηθεί ως το πρώτο έργο στη χώρα μας , που αφορά στη συνολική διαχείριση νερού βιολογικού καθαρισμού. Σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, αυτό το έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί εντός του 2014. Έτσι οι πολίτες και κυρίως οι αγρότες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κορινθίων (Εξαμίλια ,Ξυλοκέριζα, Αρχαία Κόρινθος), θα έχουν άφθονο νερό άρδευσης, αρίστης ποιότητας με πολύ μικρό λειτουργικό κόστος.
Κλείνοντας τόνισε ότι κύριο μέλημα μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών, η προστασία του περιβάλλοντος και η επίλυση προβλημάτων λόγω της λειψυδρίας (υποβάθμιση υδροφόρου ορίζοντα Κορίνθου και Ξυλοκέριζας, υφαλμύρωση των υπογείων υδάτων, αντλήσεις νερού κλπ).
«Αυτή είναι η δική μας πολιτική και συνεισφορά στα προβλήματα, τα οποία ιεραρχούμε και τα επιλύουμε με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας».