Αρχική Ν. Λακωνίας Η αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας προέβη σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Η αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας προέβη σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις (28.2.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια είκοσι δύο άτομα, εκ των οποίων εκατόν τριάντα πέντε ήταν ημεδαποί και ογδόντα επτά ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ενενήντα επτά οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα έξι άτομα, από τα οποία δεκαπέντε ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

• Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα και παράβαση του Νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
• Μία ημεδαπή ΡΟΜΑ, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
• Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Ένας αλλοδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.
• Ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, δύο υποθέσεις κλοπών σε αποθήκη και σε όχημα, στο Γεράκι και στη Σπάρτη Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ και ενός 27χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν,-175- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου και εικόνας (CD’S & DVD’S), καθώς και -19- συσκευασίες με αρώματα, οι οποίες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Γυθείου, για προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.