Αρχική Ν. Αρκαδίας Ανοικτή προπόνηση μοτοσυκλέτας στο Αεροδρόμιο της Τρίπολης

Ανοικτή προπόνηση μοτοσυκλέτας στο Αεροδρόμιο της Τρίπολης

Το Αθλητικό Σωματείο ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.Μ με την άδεια της ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 ανοικτή προπόνηση μοτοσυκλέτας στο Αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Η προπόνηση θα διεξαχθεί σε κλειστή (διασκευασμένη σκευασμένη) διαδρομή 2050μ. που θα διαμορφώσει το σωματείο μας εντός του Αεροδρομίου της Τρίπολης και σύμφωνα με τους Κανονισμούς που διέπουν μία αγωνιστική συνάντηση μοτοσυκλέτας.
Στη προπόνηση δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές της ΑΜΟΤΟΕ αλλά και ιδιώτες στα πλαίσια της γνωριμίας με το άθλημα των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας, με μοτοσυκλέτες δρόμου (street), τόσο με παραγωγής (με αυλακώσεις) ή φαλακρά (slick) ελαστικά. Οι συμμετέχοντες στην προπόνηση θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
Αθλητές της ΑΜΟΤΟΕ (και μη)
– Κάτοχοι αθλητικού δελτίου της ΑΜΟΤΟΕ ισχύον για το 2014. Θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ειδική πλαστική ταυτότητα (Δελτίο Αθλητή) κατά τη παρουσία τους στον έλεγχο εξακρίβωσης. Δεκτοί, επίσης, αθλητές κάτοχοι ισχύουσας αγωνιστικής άδειας/δελτίου ομοσπονδίας μοτοσυκλετισμού της αλλοδαπής)
Μη αθλητές
– Δεκτοί μόνο για μια φορά με σκοπό την γνωριμία με το άθλημα. Οι μη αθλητές, θα πρέπει να έχουν πιστοποιημένη ικανότητα οδήγησης (άδεια οδήγησης, ή αγωνιστική άδεια/δελτίο μοτοσυκλέτας περασμένων ετών αλλοδαπής ομοσπονδίας) μοτοσυκλέτας, για κατηγορία μοτοσυκλέτας (ισχύος, κυβισμού, κλπ) ίσης ή μεγαλύτερης της κατηγορίας μοτοσυκλέτας που θα οδηγήσουν στην προπόνηση.
– Άδεια κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας που θα οδηγήσουν ή και επίσημη Κάρτα Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) εν ισχύ (αν δεν έχει την άδεια)
– Θα πρέπει να κατέχουν ιατρική βεβαίωση καλής υγείας και δυνατότητας άσκησης του αθλήματος της μοτοσυκλέτας.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν πλήρη εξοπλισμό προστασίας του αναβάτη (δερμάτινα γάντια, δερμάτινη φόρμα, κράνος και μπότες). Ο εξοπλισμός πρέπει να έχει τις απαραίτητες εγκρίσεις.
– Επισημαίνεται έντονα η σπουδαιότητα της χρήσης προστατευτικού σπονδυλικής στήλης (κροκόδειλος).
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περάσουν, πριν την έναρξη της προπόνησης, από έλεγχο εξακρίβωσης των στοιχείων τους όπως επίσης και από τεχνικό έλεγχο τις μοτοσυκλέτες τους. Σε περίπτωση που κριθεί ότι, είτε ο εξοπλισμός του συμμετέχοντα είναι ανεπαρκής ή μη ενδεδειγμένος, είτε η μοτοσυκλέτα του δεν βρίσκεται σε καλή λειτουργική κατάσταση (συμπεριλαμβάνεται και η φθορά των ελαστικών) δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η προπόνηση μοτοσυκλέτας θα γίνεται ανά Group Δυναμικότητας και εμπειρίας των συμμετεχόντων (ο διαχωρισμός γίνεται από τους υπεύθυνους του σωματείου) όσον αφορά τους ιδιώτες ενώ οι αθλητές της ΑΜΟΤΟΕ θα βρίσκονται σε διαφορετικά Group αποκλειστικά για εκείνους. Κατά την έναρξη της προπόνησης θα γίνεται ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες για τους κανόνες ασφαλείας και γενικότερα τον τρόπο συμπεριφοράς και επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αυτής. Η παρουσία όλων των συμμετεχόντων θα είναι υποχρεωτική διαφορετικά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ειδικότερα γι΄αυτούς που δεν έχουν οδηγήσει ξανά στον συγκεκριμένο χώρο θα γίνει υποχρεωτική αναγνώριση 5 γύρων, με πλοηγό, στη πίστα.
Για τις ανάγκες της προπόνησης το αθλητικό μας σωματείο θα έχει στον χώρο:
– Γραμματεία
– Συνεργείο τεχνικού ελέγχου και μικροεπισκευών.
– Κινητή μονάδα τοποθέτησης/αντικατάσταση ελαστικών
– Κριτές της προπόνησης θα είναι μέλη του σωματείου μας με εμπειρία από διοργανώσεις προπονήσεων και αγώνων
– Μέτρα Ασφαλείας
– 2 Ασθενοφόρα (το ένα κινητή μονάδα)
– 1 γιατρός (ορθοπεδικός ή γενικής ιατρικής)
– Πυροσβεστικό όχημα
– Πυροσβεστήρες σε όλες τις στροφές της πίστας αλλά και στο pit line.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη προπόνηση θα είναι ασφαλισμένοι στην ασφαλιστική εταιρεία INTERSALONICA (σωματικές βλάβες, νοσοκομειακή περίθαλψη κτλ).
Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στη προπόνηση θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το σωματείο ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.Μ και να δηλώνουν την ιδιότητα τους (αθλητές, ιδιώτες) όπως και τα πλήρη στοιχεία τους.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6930490783 & 6948 300366.

Για το σωματείο ΟΜΑΔΑ 65Λ.Φ.Σ.Μ