Αρχική Χωρίς κατηγορία Στον Τσαυτάρη ο Πετράκος για το Φιλιατρινό φράγμα

Στον Τσαυτάρη ο Πετράκος για το Φιλιατρινό φράγμα

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για το Φιλιατρινό Φράγμα
Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν οδηγήσει στο να έχουν σταματήσει οι εργασίες του Φράγματος των Φιλιατρών. Τόνισε ότι επιβάλλεται να ολοκληρωθεί γρήγορα η κατασκευή του και συγχρόνως να προχωρήσει και η δημοπράτηση των δικτύων.
Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι σε συνεργασία με τον μελετητή του έργου και την Υπηρεσία θα εξετάσουν άμεσα το θέμα, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του Φράγματος χωρίς νέες καθυστερήσεις.
Επίσης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον κ. Υπουργό τα εξής θέματα:
1. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει όχι μόνο δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και να τεθεί ως μείζον θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο το ζήτημα της απόρριψης της πρότασης του ΟΟΣΑ για ανάμειξη του extra παρθένου ελαιολάδου με άλλα έλαια. Τόνισε ότι αυτό θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για το προϊόν αλλά συνολικά για την Ελληνική οικονομία.
Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απορρίπτει την πρόταση αυτή του ΟΟΣΑ.
2. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε επίσης το θέμα του δημοπρατηρίου στα Φιλιατρά και ζήτησε ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα αυτό και αν στις προθέσεις της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου είναι η δημιουργία των δημοπρατηρίων.
Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι το Υπουργείο εξετάζει την δημιουργία δημοπρατηρίων για τα νωπά οπωροκηπευτικά. Σε ότι αφορά ειδικά το δημοπρατήριο των Φιλιατρών θα ενημερωθεί από την Υπηρεσία και θα απαντήσει άμεσα στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.