Αρχική Ν. Αργολίδος Χωρίς σίτιση από την έναρξη της χρονιάς οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων

Χωρίς σίτιση από την έναρξη της χρονιάς οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων

Αναφορά στη Βουλή με το έγγραφο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας (Προσύμνη) κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας και αφορά στο πρόβλημα με τη σίτιση των μαθητών των μουσικών σχολείων οι οποίοι έξι μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν εξυπηρετούνται από πρόγραμμα σίτισης.
Ακολουθεί η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα : “Σίτιση μαθητών Μουσικών Καλλιτεχνικών Σχολείων”

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοδέλας Δημήτριος κατέθεσε ως Αναφορά έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 03 (17/02/2014) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας “Ιωάννης Καραμάνος” που αφορά στο πρόβλημα με τη σίτιση των μαθητών των μουσικών σχολείων. Στο έγγραφο αυτό ο Σύλλογος επισημαίνει ότι λόγω ρύθμισης σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών που έγινε στον Ν.4089/12 (άρθρα 7 και 8) αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα της σίτισης από τους Δήμους χωρίς όμως να οριστεί άλλος φορέας που να επιφορτιστεί αυτή την αρμοδιότητα.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι, ενώ ήδη βρισκόμαστε στον έκτο (6) μήνα του σχολικού έτους, οι μαθητές του σχολείου ακόμα δεν εξυπηρετούνται από πρόγραμμα σίτισης.
Επισυνάπτεται το έγγραφο.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.