Αρχική Ρεπορτάζ Κόρινθος: Πόλεμος για μια θέση στο Βόρειο τμήμα του Λιμανιού (video)

Κόρινθος: Πόλεμος για μια θέση στο Βόρειο τμήμα του Λιμανιού (video)

-«καρφιά» Νανόπουλου για τις συναυλίες του Φλοίσβου και τα έργα υποδομής που έμειναν πίσω

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Έγινε ξανά πεδίο αντιπαράθεσης και όχι κοινός τόπος αγώνα. Το Λιμάνι της Κορίνθου προκαλεί για πολλοστή φορά έριδα και γίνεται – μέσα σε μια άτυπη βεβαίως ακόμα προεκλογική περίοδο- όπλο στην φαρέτρα των υποψηφίων.
Τα κρουαζιερόπλοια που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας από το Βήμα της Έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013» το καλοκαίρι «σκοντάφτουν στο βάθος του λιμανιού και… στον κανονισμό του Λιμεναρχείου. «Οι θέσεις για τα κρουαζιερόπλοια ορίζονται με σαφήνεια από τον κανονισμό του Λιμεναρχείου και είναι ευθεία στο λιμεναρχείο» είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου Αντώνης Παππάς για να εκληφθεί ετούτη η τοποθέτηση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλο ως «αρνητική στάση του Δήμου στην είσοδο των κρουαζιερόπλοιων».

Ο Αντώνης Παππάς έκανε λόγο για στρατηγική που θα ναυαγήσει, την ίδια ώρα που το Επιμελητήριο «καρφώνει» το Δήμο για τις πολυέξοδες συναυλίες που έχει κάνει στον Φλοίσβο αφήνοντας πίσω βασικά έργα υποδομής στο σημείο, όπως είναι ο φωτισμός.

Ο Πρόεδρος προ ολίγων ημερών μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο της βυθομέτρησης που πραγματοποίησε ναυτιλιακή εταιρία με ίδια μέσα στο λιμάνι της Κορίνθου προκειμένου να διαπιστώσει εάν το βάθος είναι ικανό να δεχτεί δυο από τα κρουαζιερόπλοιά της τα οποία επιθυμεί να καταπλέουν 2 φορές την εβδομάδα στο λιμάνι της Πόλης. Η Βυθομέτρηση «διέψευσε» τα στοιχεία που δόθηκαν στην εταιρία από το Λιμεναρχείο με τον Πρόεδρο Νανόπουλο να κάνει λόγο «για ψευδή στοιχεία, μη επικαιροποιημένα».
Βέβαια εδώ θα πρέπει να πει κανείς πως το λιμεναρχείο έδωσε στην εταιρία τα στοιχεία του βυθού στα σημεία που επιτρέπεται ο ελιμενισμός κρουαζιερόπλοιων και όχι στο σύνολο του λιμένος. Η Βυθομέτρηση βέβαια; Έγινε σε όλο το λιμάνι για να αποδειχτεί πως το βόρειο κομμάτι του έχει το κατάλληλο βάθος για να δεχτεί κρουαζιερόπλοια.
Και κάπου εκεί.. ξεκινάει η κόντρα και η πολεμική!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποστηρίζει πως μπορούν να δοθούν θέσεις στο Βόρειο τμήμα του λιμανιού και έτσι να μην «μπλοκάρει» η είσοδος των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι. Στην αντίπερα όχθη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου βάζει μπροστά τον κανονισμό για να πει όχι στην παραχώρηση.
Στην θέση για την οποίαν γίνεται σήμερα η μάχη καταπλέει φορτηγό πλοίο καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κατά τον Βασίλη Νανόπουλο πρέπει να παραχωρεί την θέση του για 2 ημέρες την εβδομάδα στα κρουαζιερόπλοια ή να δοθεί διπλανή θέση σε αυτά ώστε να ελιμενίζονται.
Ετούτη η πρόταση δεν βρίσκει θετικό έδαφος, ο Αντώνης Παππάς έκανε λόγο για στρατηγική που θα ναυαγήσει, την ίδια ώρα που το Επιμελητήριο «καρφώνει» το Δήμο για τις πολυέξοδες συναυλίες που έχει κάνει στον Φλοίσβο αφήνοντας πίσω βασικά έργα υποδομής στο σημείο, όπως είναι ο φωτισμός.
Αλήθεια πρόεδρε του Λιμενικού ταμείου, Χριστούγεννα δεν είχατε πει πως θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης; Εκτός κι αν εννοούσατε τα Χριστούγεννα του 2015!