Αρχική Χωρίς κατηγορία Η Ρομποτική χειρουργική στην Κόρινθο από την Ευρωκλινική Αθηνών (video)

Η Ρομποτική χειρουργική στην Κόρινθο από την Ευρωκλινική Αθηνών (video)

Την σημαντικότατη συνεισφορά της ρομποτικής στην χειρουργική παρουσίασαν επιστήμονες από την Ευρωκλινική Αθηνών στο Επιμελητήριο Κορινθίας το Σάββατοτο πρωί σε μια ημερίδα που ακριβώς το στόχο αυτό είχε. Την γνώση του κοινού , την ενημέρωσή του γι αυτό το σπουδαίο εργαλείο μιας και όπως οι επιστήμονες τόνισαν «το ρομπότ δεν χειρουργεί, το ρομπότ δεν αντικαθιστά το χειρούργο, το ρομπότ είναι ένα σημαντικότατο εργαλείο στα χέρια του Χειρούργου».
Γυναικολογία, ουρολογία και γενική χειρουργική είναι οι τομείς στους οποίους βρίσκει εφαρμογή σήμερα η ρομποτική με θαυμαστά αποτελέσματα αφού προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στις επεμβάσεις, μειώνει στο ελάχιστο τον πόνο αλλά και την περίοδο της ανάρρωσης αφού ο ασθενής μπορεί να εξέλθει του νοσοκομείου ακόμα και σε 2 ημέρες.
Παρουσιάσεις για τους τρείς παραπάνω τομείς και τις εφαρμογές της ρομποτικής πραγματοποίησαν χειρούργοι και διευθυντές της Ευρωκλινικής Αθηνών η οποία αφορμή της παρουσίας της στην Κόρινθο προσέφερε και γεύμα στα παιδιά του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα οποία διαμένουν στο σπίτι της Αρχαία Κορίνθου