Αρχική Ν. Αχαΐας Μ. Αγγελάκας: «Η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής μονόδρομος για την επανεκκίνηση και...

Μ. Αγγελάκας: «Η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής μονόδρομος για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Στην ανάδειξη των δραστηριοτήτων της στους τομείς του Περιβάλλοντος, του Δασικού πλούτου και της Πολιτικής Προστασίας στόχευε η συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου στο διήμερο forum «Forum Ανάπτυξης 2013», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Πάτρα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμμετείχε, για πρώτη φορά, στο ετήσιο πολυσυνέδριο, όπου τα στελέχη της ανέλυσαν και επικοινώνησαν με το κοινό τις προτεραιότητες, τους στόχους και τις στρατηγικές όλων των τομέων της αρμοδιότητάς της.

Ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αγγελάκας, αφού έκανε παρεμβάσεις σε πολλές συνεδρίες που ήταν προσκεκλημένος, με την ιδιότητά του και ως Αντιπρόεδρος του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες της Ινδίας, ως προορισμού ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων, δίνοντας έμφαση στους τομείς αιχμής (αγροτικά προϊόντα – φάρμακα – τεχνογνωσία), καθώς και στις σύνθετες διαδικασίες εξαγωγής στη μεγάλη και προσοδοφόρα αυτή αγορά.

Ανέφερε, δε, ότι τα μηνύματα για τις ελληνικές εξαγωγές είναι ελπιδοφόρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειές μας στην οργάνωση της παραγωγικής βάσης, στη μεταποίηση και στην προώθηση του brand name των ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων.

«Η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής και η κατάκτηση των διεθνών αγορών είναι μονόδρομος για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας μας και την έξοδο από την κρίση», κατέληξε ο κ. Αγγελάκας.