Αρχική Ν. Αχαΐας «Δε γίνεται δεκτή καμία περικοπή του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού»

«Δε γίνεται δεκτή καμία περικοπή του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού»

Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με αντικείμενο την υλοποίηση όλου του έργου της Ολυμπίας Οδού στον άξονα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Θανάσης Πετράκος δήλωσαν τα εξής:
Ο κ. Υπουργός μπροστά στον κίνδυνο να μη ψηφιστεί στη Βουλή ακόμα και από τους φιλοκυβερνητικούς βουλευτές η Σύμβαση της Ολυμπίας Οδού διότι παρέπεμπε στις ελληνικές καλένδες το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού έργου, δηλαδή το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα παρουσίασε στο τέλος της συνάντησης νέα πρόταση.
Συγκεκριμένα υποσχέθηκε ότι μέχρι την Παρασκευή 29-11-2013 θα παρουσιάσει πρόταση για το πώς θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση από τους Κοινοτικούς Πόρους της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι στην πρόταση του θα περιλαμβάνεται και σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο ζητήσαμε ώστε η ολοκλήρωση αυτού του τμήματος να γίνει συγχρόνως με το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα.
Θα περιμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης για να τοποθετηθούμε εκ νέου για το ζήτημα συγκεκριμένα.
Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι ο κ. Υπουργός δεν απάντησε στα εξής:
• Γιατί ενώ από τη μια χρηματοδότησε πλουσιοπάροχα την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού από την άλλη της χάρισε και το 60% του έργου Πάτρα –Πύργος – Τσακώνα συνολικού μήκους 168 χιλιομέτρων; Σημειώνεται ότι το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν η απόφαση του ΣτΕ για την περιοχή του Καϊάφα
• Επίσης δεν απάντησε για το τι θα γίνει με τα τμήματα του έργου Πύργος – Καλό Νερό για τα οποία δεν υπάρχει η ως άνω απαγόρευση του ΣτΕ.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η υλοποίηση ολόκληρου του έργου όμως με όρους που θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον είναι αδιαπραγμάτευτη.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ