Αρχική Χωρίς κατηγορία Τα… Σχολιανά Της Χριστίνας

Τα… Σχολιανά Της Χριστίνας

Μπράβο γρηγοράδα!

Έτοιμο το είχαν το δελτίο τύπου για τον προϋπολογισμό εκεί στην Περιφέρεια, αλλά υπομονή καθόλου! Το έστειλαν στα ΜΜΕ από νωρίς , που να ξέρουν όμως ότι η συζήτηση θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα! Δεν υπήρχε λοιπόν η επισήμανση να δημοσιευτεί μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα και έτσι στα site έκανε την εμφάνισή του κατά τις 23:00 το διθυραμβικό δελτίο τύπου περι του νέου κατορθώματος της περιφερειακής αρχής. Τι κι αν βέβαια το συμβούλιο ήταν ακόμα σε εξέλιξη , τι κι αν ο Περιφερειάρχης ακόμα… μονολογούσε, στα ενημερωτικά site, τα «αγαπημένα» ανέβηκε το δελτίο με την είδηση ότι ψηφίστηκε ο προυπολογισμός τι κι αν ακόμα ψηφοφορία δεν είχε υπάρξει!

Το ΠΑΣΟΚ ν απολογηθεί

Καμιά γέφυρα πλέον δεν φαίνεται να υπάρχει μεταξύ Δημάρχου Κορινθίων και ΠΑΣΟΚ. Οι δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό την Δευτέρα το βράδυ δείχνουν πως οι δεσμοί έχουν κοπεί αφού ο Δήμαρχος είναι δυσαρεστημένος από την στάση του κόμματος έναντι του Δημάρχου Κορινθίων με πρώτη και βασική αιτία βεβαίως το στρατόπεδο της Κορίνθου το οποίο εν μια νυκτί μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης μεταναστών. «Το ΠΑΣΟΚ είναι απολογούμενο προ στο Δήμαρχο Κορινθίων και όχι ο Δήμαρχος προς το ΠΑΣΟΚ» είπε δηλώνοντας ξεκάθαρα πως το μοναδικό χρίσμα το οποίο τον ενδιαφέρει είναι αυτό της κοινωνίας.

Μα καθόλου ντροπή;

Αλήθεια αισθάνονται καλά; αυτήν την απορία έχω κάθε φορά που ένας Βουλευτής εκτός Κορινθίας καταθέτει ερώτημα στο Κοινοβούλιο για θέμα που αφορά την Κορινθία. Δεν αισθάνονται ντροπή αυτές τις φορές που δυστυχώς πληθαίνουν οι εκλεγμένοι του νομού; Είναι θέματα τα οποία δεν έχουν υπόψιν τους; θέματα τα οποία θεωρούν ασήμαντα ή μήπως θέματα τα οποία απλά δεν τους νοιάζουν;;; κολλημένη η εργολαβία του Ξηριά στην Γεωργίου Παπανδρέου, διαμαρτυρία από το Δήμο έγγραφη πλέον, ερώτηση στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο και οι δικοί μας οι κυβερνητικοί… αγρόν! Και εντάξει ο Κόλλιας έχει με τον Αλέκο προσωπικά , οι υπόλοιποι;;;; αν και ατ προσωπικά θα μου επιτρέψετε ωχριούν μπροστά στο κοινό συμφέρον το οποίο ορκίστηκαν να υπηρετούν και για την οποίαν δράση τους αμείβονται αδρά, δίχως περικοπές όπως έδειξε και ο νέος προϋπολογισμός!

Θα παραιτηθεί κανείς;

Άκουσα στη Βουλή τον.. αρμόδιο και δεν έχει άδικο! Κόπτονται οι Βουλευτές για τις αποζημιώσεις τους και τα μισθά τους , τους προέτρεψε λοιπόν ο αγαπητός Μειμαράκης να προσφέρουν τα χρήματα που δεν θέλουν να πάρουν σε άλλους σκοπούς διότι.. έχουν αυτήν την δυνατότητα! « κανείς δεν σας αναγκάζει να τα εισπράξετε αυτά τα χρήματα» είπε και τώρα να δω πόσοι και ποιοι θα πάνε και θα πουν «δεν τα θέλω!».

Τα μισθά των Κορίνθιων Ταγών
Οι ακαθάριστες αποδοχές των βουλευτών, σύμφωνα με τα όσα ψηφίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, κυμαίνονται από περίπου 7.500 ευρώ έως 8.500 ευρώ, ανάλογά την περιφέρεια στην οποία ανήκουν. Σημειωτέον ότι στις αποδοχές αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται το πριμ των Επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν. Όπως είναι φυσικό ακούστηκαν επιχειρηματολογίες για την διατήρηση του ύψους των αποδοχών τους, που μόνο οργή και γέλωτες μπορούν να επιφέρουν στους δοκιμαζόμενους έλληνες της καθημερινότητας.Οι ακαθάριστες αποδοχές των βουλευτών (χωρίς το πριμ των Επιτροπών) δημοσιεύτηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο επίσημο site της Βουλής, μετά τη λήξη της Ολομέλειας.Σύμφωνα με αυτόν τον πίνακα, οι βουλευτές της Α Κατηγορίας έχουν λαμβάνειν 7.644,79 ευρώ, οι βουλευτές της Β Κατηγορίας 7.939,79 ευρώ, της Γ Κατηγορίας 8.036,79 ευρώ και της Δ Κατηγορίας 8.398,79 ευρώ. Ποσά διόλου ευκαταφρόνητα και ποσά τα οποία δεν περικόπηκαν ούτε κατά ένα ευρώ όχι μόνο η βουλευτική αποζημίωση, αλλά ούτε και το επίδομα οργάνωσης γραφείου, η ταχυδρομική ατέλεια, και φυσικά και τα έξοδα γραφείου. Παρά τις εκκλήσεις, λοιπόν, κάποιων εκ των μελών του Κοινοβουλίου έστω και για συμβολικές περικοπές…».

οι βουλευτές Κορινθίας ανήκουν στην Β΄ Κατηγορία και οι αποδοχές τους πλησιάζουν τα 8.000 ευρώ!

Λεφτά Υπάρχουν!

Πόσο δίκιο είχε τελικά ο Γιώργος! Η πράξη αποδεικνύει την αλήθεια των λόγων για τους οποίους τόσο κατηγορήθηκε και δεν μιλώ για το κεντρικό κράτος! Μιλώ για την Περιφέρεια, για ένα έργο που εδώ στην Κόρινθο γίνεται αλλά… δεν τελειώνει! Εκείνη εργολαβία του Ξηριά στην Παπανδρέου αν είχε πόδια θα είχε σηκωθεί και θα είχε φύγει! Δεν την άφησε να ολοκληρωθεί η ελεγκτική αρχή, την πάγωσε για αρχή και τώρα την οδηγεί σε νέα δημοπράτηση. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κορίνθου κανα δυο εκατομμύρια επιπλέον δηλαδή η ζημιά, ακατανόητη και για τον ίδιο η ενέργεια! Όπως φαίνεται όμως λεφτά υπάρχουν και έτσι τα σκορπάμε!

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ