Αρχική Ν. Κορινθίας Περιοδεία της Ρένας Δούρου στο Ξυλόκαστρο

Περιοδεία της Ρένας Δούρου στο Ξυλόκαστρο

Περιοδεία στο Ξυλόκαστρο πραγματοποίησε η βουλευτής της Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, με πρωτοβουλία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της επαφής με τους πολίτες, η Ρένα Δούρου, την οποία συνόδευε το μέλος της Κ.Ε. Φάνης Κουρεμπές καθώς και άλλα στελέχη και μέλη του κόμματος στην περιοχή, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς και δημοτικούς φορείς καθώς και με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής επισκέφθηκε το Περιφερειακό Εργαστήριο Γεωργικών Εφαρμογών και Αναλύσεων Λιπασμάτων (ΠΕΓΕΑΛ), όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που προκαλεί στη λειτουργία του Εργαστηρίου η διαθεσιμότητα. Συνομίλησε με τους εργαζομένους στον Δενδροκομικό Σταθμό καθώς και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φυτωριούχων Σ. Σαλλή, όπου συζήτησε για ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και εκείνα που θέτει η πρωτογενής ανάπτυξη και συγκεκριμένα την ολιγωρία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ζωτικής σημασίας προβλήματα των φυτωριούχων, που πλήττουν άμεσα και τις εξαγωγές του κλάδου.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και συζήτηση με τους εργαζόμενους και τη διευθύντρια, κ. Παρασκευή Ρούσσα σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική περικοπών των δημοσίων δαπανών, της κυβέρνησης, η οποία έχει οδηγήσει, για παράδειγμα, σε κρίσιμες, για τη λειτουργία του Κέντρου, ελλείψεις προσωπικού (π.χ. καθαρίστριες).
Κατόπιν η βουλευτής επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Κλαδούχο και συζήτηση με εργαζόμενους του Δήμου.
Ακολούθως, η Ρένα Δούρου συνάντησε τους υπαλλήλους του Δασαρχείου με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα του κλάδου τους, που επιδεινώνονται από τις κυβερνητικές πολιτικές. Κατόπιν, η βουλευτής επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου όπου ο διοικητής κ. Κοκιόπουλος εξέθεσε τα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα και τις προσπάθειες που κάνει το μικρό δυναμικό του τμήματος να αντεπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες της περιοχής.
Τις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς έκλεισε η συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου.
Τέλος ακολούθησε ομιλία της Ρ. Δούρου, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός, με θέμα: «Η κυβέρνηση του μαύρου και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Η βουλευτής περιέγραψε μια κυβέρνηση «άκρως επικίνδυνη για τον τόπο», που «το μόνο που προωθεί είναι μέτρα κατά των νοικοκυριών. Μέτρα κατά των μισθωτών. Κατά των συνταξιούχων. Κατά των νέων. Κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Κατά των αγροτών. Μέτρα που το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν μη βιώσιμο το χρέος. Να συνεχίζουν έναν φαύλο κύκλο». «Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό υβρίδιο. Τον Σαμαροβενιζελισμό, την ιδεολογία που έχει αναγάγει την παραμονή στην εξουσία ως το μοναδικό και αποκλειστικό συστατικό της. Σε συνάρτηση με την εξυπηρέτηση των δανειστών».
«Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μισό αιώνα, η Αριστερά είναι σε θέση να διεκδικήσει κυβερνητική ευθύνη.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχει και τη βούληση και τη θέληση και την ικανότητα να ανταποκριθεί σε αυτό το δύσκολο καθήκον.
Να στήσει ξανά τη χώρα στα πόδια της. Να δώσει ξανά στους πολίτες την αξιοπρέπειά τους. Στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου. Μιας κυβέρνησης που θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση, αφού πρώτα αντικαταστήσει το Μνημόνιο – ένα μνημόνιο το οποίο θα ακυρώσουν με τη ψήφο τους οι πολίτες-, με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας».