Αρχική Χωρίς κατηγορία «Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης» στο Λουτράκι

«Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης» στο Λουτράκι

« ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ »
Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι σε συνέχεια επαφών με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και της συμμετοχής του στις σχετικές διαδικασίες (Οργανωτική Επιτροπή) για την υλοποίηση και τον προγραμματισμό δράσεων για την Ανακύκλωση, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα δράσεων «ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση – αλληλεγγύη »….
Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί από 20/11/2013 έως και 20/12/2013, σε όλους τους Δήμους του Νομού Κορινθίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την εθελοντική συμμετοχή του ΠΑΝΔΟΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) αλλά και την ενεργό συμμετοχή της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.
Έναρξη των δράσεων, αποτελεί η εκδήλωση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», το οποίο θα υποστηριχθεί από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) και θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 10.00-14.00, τόσο στο Λουτράκι (Παραλιακό Πάρκο) όσο και στους Αγίους Θεοδώρους (1ο Δημοτικό Σχολείο).

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» αποτελεί μια 4ώρη εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.
Λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο, με σκοπό μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι (Πάζλ, Memory, Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, Ψάρεμα, Bowling, Τσουβαλοδρομίες, Τροχός της Ανακύκλωσης, Φιδάκι, Κρίκοι, Κάδος, Στόχος κ.α.) τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Οι δράσεις αυτές, οι οποίες συμβολίζουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της Ανακύκλωσης, αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση της, μέσα από την εξοικείωση των πολιτών με ποικίλες δράσεις , δημιουργώντας μελλοντικά έναν θεσμό ενεργούς συμμετοχής όλων, στην προστασία του περιβάλλοντος.