Αρχική Ν. Αργολίδος ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΗΜΕΡΑ»: Party εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με «θάψιμο» σκουπιδιών

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΗΜΕΡΑ»: Party εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με «θάψιμο» σκουπιδιών

Μεγάλη έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΗΜΕΡΑ έχει ξεκινήσει για το μεγάλο φαγοπότι που έγινε με τα σκουπίδια που παίρνονταν από Τρίπολη και από Κρανίδι πριν από την μεταφορά τους στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν μετά από τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από γνωστούς τριπολιτσιώτες οι οποίοι αντιμάχονται κάθε διαδικασία που αφορούσε την αποκομιδή των σκουπιδιών, έχοντας προφανώς στο μυαλό τους να αξιοποιηθεί μια μεγάλη έκταση που είχαν οι ίδιοι λίγο έξω από την Τρίπολη, ως σταθμός Μεταφόρτωσης και όχι μόνο. Βλέποντας λοιπόν πριν από ένα χρόνο και μερικούς μήνες ότι υπήρχε αναμπουμπούλα και προβληματισμός ως προς την μεταφορά των απορριμμάτων αρχικά από το Δήμο Τρίπολης, και ενόσω βρίσκοντο σε διάφορα σημεία από τον Αλφειό , την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης αλλά και μέχρι τη Χαλκίδα διάσπαρτα απορρίμματα «φυτεμένα» με την τεχνική της γάτας όπως λέει ο φίλος μου ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ( σκάβουμε , τα κάνουμε και τα σκεπάζουμε) όπου βέβαια οι σκουπιδοσακκούλες διαφήμιζαν επιχειρήσεις του ευρύτερου δήμου Τρίπολης, άρα πιστοποιούσαν ότι τα σκουπίδια ήταν από εκεί αλλά και από την περιοχή της Ερμιονίδας.
Έτσι λοιπόν έχει ξεκινήσει έρευνα από τον εισαγγελέα αλλά και από τις οικονομικές υπηρεσίες όπως μαθαίνουμε, για να ελεγχθούν μια εταιρία που λάμβανε μέρος στους γνωστούς διαγωνισμούς από την Αθήνα και δυο εταιρίες οι οποίες και αυτές έπαιρναν μέρος στην όλη διαδικασία του «φυτέματος» που έχουν έδρα τους την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το κόλπο πως γινότανε: Οι Δήμοι υπέγραφαν με μια από τις 3 εταιρίες την μεταφορά των σκουπιδιών αλλά έπρεπε ο σκουπιδιάρης να πει και που τα πηγαίνει! Άρα λοιπόν έπρεπε να τα πηγαίνει σε ΚΔΑΥ το οποίο υποτίθεται ότι θα έκανε και την 1η διαλογή. Και μέχρι εδώ καλά ακούγονται τα πράγματα, σωστά υπέγραφαν οι Δήμαρχοι και πολύ σωστά ένα μέρος των χρημάτων πληρώθηκε.
Ξέχασαν όμως μια βασική λεπτομέρεια, ότι τα αντίστοιχα ΚΔΑΥ που «έπαιρναν» τα σκουπίδια θα έπρεπε να προσκομίσουν πέρα από τα δελτία μεταφοράς και τις φορτωτικές από Τρίπολη και Κρανίδι και τα παραστατικά που πήγαιναν τα υπολείμματα, τα κομπόστ δηλαδή, που έβγαιναν στο τέλος που δεν ήταν ψιλοπράγματα αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έπρεπε να είναι περίπου το 35-40% από το συνολικό τονάζ το οποίο είχε μεταφερθεί από την Τρίπολη και το Κρανίδι στα αντίστοιχα ΚΔΑΥ των εταιριών που επεξεργάστηκαν υποτίθεται τα σκουπίδια!
Και εδώ είναι το ψητό λοιπόν διότι με αφορμή τις μηνύσεις που υπέβαλλαν σχεδόν με ρυθμό καταιγιστικό σε κάθε κίνηση που γινόταν για τα απορρίμματα , ειδικά της Τρίπολης, ζητήθηκε από τους εισαγγελείς αλλά και από το ΥΠΕΚΑ να διερευνηθεί που πήγαιναν τα κομπόστ!
Έτσι λοιπόν «τρέχουν και δεν φτάνουν» οι υποτιθέμενοι «γιαλαντζί» επεξεργαστές σκουπιδιών ή ανακυκλωτές ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πούμε διότι όπως μάθαμε δεν έχουν ούτε τόνο μεταφέρει από το κομπόστ σε έναν από τους ενεργούς ΧΥΤΥ της Νότιας Ελλάδας.
Φυσικά η εξήγηση είναι πολύ απλή , έπαιρναν τα σκουπίδια , φυσικά δεν τα πήγαιναν για ανακύκλωση ή για επεξεργασία απλά βιτρίνα ήταν η κίνηση και η μεταφορά των σκουπιδιών, όχι βέβαια στα ΚΔΑΥ αλλά τα πήγαιναν για «φύτεμα» και έτσι τσέπωναν από τα 70 και τα 80 ευρώ σχεδόν τα περισσότερα χρήματα.
Αυτά λοιπόν ψάχνουν τελευταία οι υπηρεσίες και θα έχουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες που έρχονται.
Η έρευνα από το ΣΗΜΕΡΑ συνεχίζεται…