Αρχική Ν. Αρκαδίας Κατεπείγουσα έρευνα στο Λιμάνι του Άστρους – Σταμάτησαν χθες να κουβαλούν πέτρες...

Κατεπείγουσα έρευνα στο Λιμάνι του Άστρους – Σταμάτησαν χθες να κουβαλούν πέτρες και χαλίκια

Μετά τις 12 χθες το μεσημέρι σταμάτησε το κουβάλημα των μπάζων , χαλικιών και ογκόλιθων από την συγκεκριμένη εργολαβία και παρουσιάστηκε η εικόνα ότι ξαφνικά νέκρωσαν τα πάντα!
Όπως μας είπαν κάτοικοι λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι τα φορτηγά των υπεργολάβων , δηλαδή του κυρίου Καρκαλάτου και της οικογένειας Λυτρίβη (στενού συγγενή του περιφερειακού συμβούλου και διευθυντού της πολεοδομίας Τρίπολης και μέλους της οικονομικής επιτροπής ) την μεταφορά απ το επίμαχο σημείο του «δανειοθαλάμου» και των πρανών του δρόμου Άστρους – Τρίπολης όπου ανεξέλεγκτα οι εργολάβοι έπαιρναν κοτρόνες και τις μετέφεραν και τις έριχναν μέσα στο λιμάνια αντί πιστοποιημένων υλικών λατομείου επι μέρες τώρα και μετά το δημοσείευμα της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ τις καταγγελίες του Π.Σ Νίκου Γόντικα αλλά και την διάσταση που έδωσε για τα συγκεκριμένα δρώμενα της εργολαβίας στο λιμάνι του Άστρους η τηλεόραση του Σούπερ , διατάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας άμεσος έλεγχος.
Όπως εμπιστευτικά μας είπαν χθες το πρωί από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή του κ. Σκούρα και μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, ξαφνικά έκαναν όλοι ότι δεν ήξεραν τίποτα και αμέσως διέταξαν την άμεση αποστολή μηχανικού που ανήκει όχι στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας δηλαδή του κυρίου Παπαιωάννου και του κυρίου Κωστόγιαννη αλλά της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής η οποία ελέγχει ότι κατασκευάζεται και έχει ενταχθεί σαν έργο είτε χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους.
Έτσι λοιπόν πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας μηχανικός ο οποίος είναι αρκετά αυστηρός στους ελέγχους πολύ δε μάλλον όταν το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, κατέβηκε στο Άστρος με εντολή μέχρι τη Δευτέρα να έχει δώσει ένα πρώτο πόρισμα πως και με ποιο τροπο και ποια νομιμότητα μεταφέρονται όλα αυτά τα κοκκινοχάλικα , κοτρώνες και χαλίκι από τα πρανή του δρόμου Άστρους – Τρίπολης από το επίμαχο σημείο και όχι μόνο , τι πιστοποίηση έχουν , αν έχουν και από ποιόν και γενικά αυστηρότατο έλεγχο εάν τηρούνται τα της μελέτης του συγκεκριμένου έργου .
Χθες βράδυ δεχτήκαμε ολομέτωπη επίθεση από το δήμαρχο Β. Κυνουρίας στο Δ.Σ ο οποίος στις τοποθετήσει στου έβαλε εναντίον της εφημερίδας και εναντίον του καναλιού γιατί δημοσιοποιούμε το θέμα μη λέγοντας τίποτα για την ταμπακιέρα, παρά μόνον ότι όλα εκτελούνται νόμιμα , ότι δεν είναι δανειοθάλαμος (αυτό το ανακάλυψε τελευταία όταν είδε ότι η μελέτη απαγορεύει την χρήση δανειοθαλάμου) ότι δεν έδωσε πειστική απάντησης τους δημοτικού συμβούλους πώς ο εργολάβος αφού δεν είναι ούτε δανειοθάλαμος ούτε λατομείο , τότε τι είναι Δήμαρχε; Προσπάθεια μαζέματος αδέσποτων ογκόλιθων και χαλικιών;
Και ποιος είναι ο μηχανικός που επικαλέστηκες οτι είδες ότι έχει και πιστοποίηση των υλικών ; Και γιατί δεν την έφερες στο Δ.Σ;
Δήμαρχε , η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ και το κανάλι είναι μαζί σου και μαζί με τους κατοίκους του Άστρους στο να γίνει το έργο αλλά με τις προδιαγραφές που γράφει η μελέτη και με τα αντίστοιχα κόστη που περιλαμβάνει αυτή. Δήμαρχε στο λιμάνι δεν θα καθόμαστε εμείς επάνω αλλά επειδή έπεσε μια φορά, όπως έπεσε και του Λεωνιδίου και τελευταία μάθαμε ότι σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Ικαρία που διερευνάται ποια εταιρία το έχει φτιάξει, έτσι λοιπόν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας εσύ από την 1η μέρα να έχεις ζητήσει από τον εργολάβο του 12,1% στο όριο δηλαδή της νομιμότητας βάσει Σουφλιά και πολύ μάλλον όταν το έργο έγινε με πρόχειρους διαγωνισμούς που ξέρουμε πολύ καλά πως γίνονται ειδικά με τη σημερινή ηγεσία των τεχνικών υπηρεσιών του φίλου σας και συμπατριώτη Πέτρου Τατούλη.
Και κλείνουμε με αυτά τα λίγα ρωτώντας σε Δήμαρχε και εσάς κάτοικοι του Άστρους
Σας ενοχλεί η έρευνα που κάνει η εφημερίδα και ο τηλεοπτικός σταθμός για τα δημόσια έργα ώστε να γίνονται όσο πιο πιστά στις μελέτες και όσο πιο σωστά στην δημοπράτηση ή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και να κόψουμε την κορδέλα εμείς και θεός ξέρει τι θα γίνει μετά, όπως αναφέραμε πιο πάνω…
Στο ερώτημα λοιπόν κ Δήμαρχε κ. Σκαντζέ, εξηγήστε μας πως εσάς δεν σας φαίνεται καθόλου περίεργο η ΤΕΡΝΑ με τις δυο εταιρίες της την ΗΛΙΟΧΩΡΑ και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε μια απόσταση έργων και εργοταξίων 20 χλμ μεταξύ τους , πως φαίνεται στα 2 έργα που έγινε ο διαγωνισμός από τις τεχνικές υπηρεσίες του περιφερειάρχη Π. Τατούλη στο λιμάνι δηλαδή έδωσε 3% και το έργο πάρθηκε με μέγιστη έκπτωση στο όριο, 12,1% από την εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, λίγο πιο πάνω πάλι δημοπρασία από τον κ. Παπαιωαννου και κ Κωστόγιαννη στο Κουμπίλα – Λουλούδι η ΗΛΙΟΧΩΡΑ της ΤΕΡΝΑ έδωσε 4% με 3% της ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη και εδώ μη μετρώντας ο νόμος Σουφλιά για το ότι κάτω από 12% τα έργα πρέπει να επαναδημοπρατούνται πήρε το έργο η ΗΛΙΟΧΩΡΑ και στη συνέχεια αμέσως ζήτησε βοήθεια από την ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας του Περιφερειάρχη και εκτελούν μαζί το έργο με τα γνωστά θέματα που προέκυψαν πριν από λίγες εβδομάδες.
Και πάμε και στο 3ο έργο κύριε Δήμαρχε φίλε κ. Σκαντζέ δώσε μας μια λογική εξήγηση το πώς ακριβώς από πάνω στο έργο Κουμπίλα – Ελαιοχώρι που ο διαγωνισμός έγινε στο υπουργείο Υποδομών από τις υπηρεσίες του η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του ομίλου του κ Περιστέρη έδωσε 34,75% και έχασε το έργο με μόλις 0,25 από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ;
Δεν σας δημιουργεί καμία απορία κύριε Δήμαρχε δυο διαγωνισμοί των υπηρεσιών του κ. Τατούλη , 4 και 12% ένας διαγωνισμός από υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών έκπτωση ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ 34,75%.
Και κλείνουμε γιατί σήμερα ακούσαμε on camera τον Περιφερειάρχη να λέει και το μεταφέρουμε ότι ο κ. Περιφερειάρχης είναι λάτρης της γραμμής Βουλγαράκη και της γνωστής ατάκας που ειπώθηκε για την μονή Βατοπεδίου ότι το νόμιμον είναι και ηθικόν!
Άρα σωστά και νόμιμα ο κ. Τατούλης βλέπει τις τεχνικές εταιρίες της οικογενείας του να απογειώνονται σε τζίρους το 2012 και το 2011 συμμετέχοντας είτε απευθείας είτε υπεργολαβικά σε πάμπολλα έργα συντριπτικά κατά κύριο λόγο μόνο στην Πελοπόννησο όπου προΐσταται των τεχνικών υπηρεσιών και τις επιβλέπει και τις ελέγχει ο περιφερειάρχης ο οποίος κάνει και τις συμβάσεις με τις εργολαβίες και τις υπεργολαβίες των τεχνικώνε ταιριών της οικογένειας του.
Κλείνουμε λοιπόν, λάτρης ο κ. Περιφερειάρχης, κύριε Δήμαρχε , υπέρμαχος του ό,τι νόμιμο είναι και ηθικό!
Συνέχισε Πέτρο ο αγώνας θα δικαιωθεί το Μάιο!
Όλοι μαζί οι Πελοποννήσιοι θα συμφωνήσουμε με αυτήν την άποψη