Αρχική Χωρίς κατηγορία Άφεση αμαρτιών στο “Κουμπίλα – Λουλούδι” από την Οικονομική επιτροπή Πελοποννήσου

Άφεση αμαρτιών στο “Κουμπίλα – Λουλούδι” από την Οικονομική επιτροπή Πελοποννήσου

Αναμνηστική πλακέτα έδωσαν στο Γενικό Γραμματέα οι εκπαιδευτικοί του ιταλικού σχολείου San Giovanni Valdarno.

– Πέρασαν κατα πλειοψηφία – απουσία της προέδρου Ντίνας Νικολάκου- παράταση στο έργο έως τις 31-12-13 και αναθεώρηση κόστους χωρίς υπαιτιότητα της εταιρίας!

Βοά απο το μεσημέρι η Πελοπόννησος απο την απόφαση – κατα πλειοψηφία- της οικονομικής επιτροπής, απόφαση με την οποία δίνει ουσιαστικά άφεση αμαρτιών στην Κοινοπραξία ΗΛΙΟΧΩΡΑ – ΚΑΣΤΑΤ η οποία κατασκευάζει το έργο Κουμπίλα – Λουλούδι, για την πτώση τμήματος της γέφυρας στις αρχές του Σεπτέμβρη.
Η παράταση ήταν ενέργεια αναμενόμενη ( αν και είχε προβλεφθεί στους 2 μήνες το τελικό αίτημα μιλά για 92 ημέρες), όχι όμως και η αναθεώρηση κόστους την οποίαν υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια ο διευθυντής της πολεοδομίας Τρίπολης κόντρα στην άρνηση τόσο του Διευθυντού των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας όσο και της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής. Σοβαρές ενστάσεις προέβαλλαν τα μέλη της πειτροπής Βαλασσόπουλος, Μανδρώνης και Σούκουλη υποστηρίζοντας πως με την αναθεώρηση ουσιαστικά απαλάσσεται η εταιρία απο την ευθύνη και το κόστος της ζημιάς και επιβαρύνεται με αυτό το δημόσιο. Είναι δε χαρακτηριστική η απουσία των εγγράφων απο την συνεδρίαση τα οποία όμως απαίτησε ο σύμβουλος Βαλασσόπουλος οδηγώντας το θέμα σε αναβολή έως ότου ο φάκςλος έρθει στην επιτροπή.
Ο φάκελος ήρθε βεβαίως τάχιστα και έτσι ανεγνώσθησαν τα αιτήματα της εταιρίας αλλά και οι εισηγήσεις των υπηρεσιών.
epitropi1
Καμία άποψη δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα κατά πλειοψηφία η επιτροπή να περάσει και την παράταση των 92 ημερών αλλα και την αναθεώρηση του κόστους χωρίς όμως να αναφερθούν ποσά, αναθεώρηση η οποία απαλλάσσει την εταιρία απο την οποιαδήποτε ρήτρα!
epitropi2
Ερωτηματικά προκύπτουν βεβαίως για την έρευνα που η κυρία Νικολάκου δήλωνε στις 6 Σεπτέμβρη πως έχει διατάξει ο Περιφερειάρχης προκειμένου να καταδειχθεί εάν θα υπάρξει ρήτρα, αλλά και για τις τότε δεσμεύσεις πως ουδεμία επιβάρυνση θα έχουν οι Πελοποννήσιοι πολίτες!
Να σημειώσουμε βέβαια πως απ την σημερινή οικονομική επιτροπή… απουσίασε η πρόεδρος Ντίνα Νικολάκου, και… δεν απουσιάζει συχνά!