Αρχική Ν. Αρκαδίας Κακλαμάνος: ‘’Φτάνει πια! Το κράτος πρέπει να πάρει αποφάσεις και να δώσει...

Κακλαμάνος: ‘’Φτάνει πια! Το κράτος πρέπει να πάρει αποφάσεις και να δώσει λύσεις στο θέμα της θέρμανσης’’

O κ.Κακλαμάνος Τάσος, πρατηριούχος και δημοτικός σύμβουλος, μίλησε σε συνέντευξη του για το πετρέλαιο θέρμανσης, το πότε θα ξεκινήσει η διανομή του και το πώς πιστεύει πως θα κινηθούν φέτος οι καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Κακλαμάνος, απαντώντας στα παραπάνω θέματα, ανέφερε: ‘’Αρχικά να σας πω πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Εκείνο το οποίο ξέρουμε είναι πως θα ξεκινήσει στις 15 του μήνα. Και λέω θα γιατί απ’ ότι θα έχετε καταλάβει οι κυβερνώντες ποτέ δεν είναι συνεπείς στα όσα λένε. Πιστεύω όμως πως στις δεκαπέντε του μηνός θα ξεκινήσει, γιατί υπάρχουν ορεινές περιοχές που ήδη πλήττονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Μέσα σε αυτές τις περιοχές είναι και η Αρκαδία. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι λοιπόν αναγκαίο κακό. Είναι ένα προϊόν το οποίο κακά τα ψέματα δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ακόμα και με τις σημερινές τιμές, είναι το πιο φθηνό προϊόν, το οποίο μπορεί να βρει κάποιος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή ενέργειας. Δεν το λέω αυτό επειδή είναι η δουλειά μου. Όλοι είδατε τι έπαθαν πέρυσι οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν κατά κύριο λόγο τον ηλεκτρισμό για την θέρμανση τους. Στο τέλος τους ήρθανε υπέρογκοι λογαριασμοί και μάλιστα με αμφιβόλου ποιότητας θερμοπομπούς, σόμπες κτλ. Είναι γεγονός όμως πως την ευθύνη δεν την έχουν οι καταναλωτές παρά μόνο το κράτος, το οποίο δεν ενημέρωσε τον κόσμο τι θα συμβεί και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο κάποιους να ασυδοτούν, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των συνανθρώπων τους για θέρμανση. Αυτό που λένε πάντως είναι πως φέτος θα έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Λένε πως θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική καταστροφή που έγινε πέρυσι με τα χιλιάδες δέντρα που κόπηκαν. Αυτά, εγώ συμφωνώ πως πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν μας έχουν δείξει στο παρα ένα όμως που βρισκόμαστε, το πώς σκοπεύουν να τα αντιμετωπίσουν’’.

Στη συνέχεια ο κ.Κακλαμάνος απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το πώς βλέπει την κατάσταση συνομιλώντας με τους συμπολίτες του, ανέφερε: ‘’Το κράτος απώλεσε έσοδα σοβαρά. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι πως πέρυσι από την μη πώληση πετρελαίου έχασε 400-450 εκ. ευρώ. Δεν είναι μόνο αυτά όμως. Είναι και πως δεν είχε έσοδα από την αγοραπωλησία του ξύλου, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται παρανόμως και άνευ απόδοσης φόρων. Φανταστείτε λοιπόν σε τι ποσοστά θα έφτασε η απώλεια κερδών. Τώρα όσον αφορά τους συμπολίτες μου, οι οποίοι βιώνουν την οικονομική κρίση και αναζητούν τρόπους θέρμανσης για τον χειμώνα, πρέπει να πω πως η θέρμανση δεν είναι είδος πολυτελείας. Δεν είναι δυνατόν να επιστρέφει ο σκληρά εργαζόμενος σπίτι και να μην μπορεί να πλύνει ούτε τα χέρια του. Είναι τραγικό να μην μπορεί να βρει ζεστασιά, παρα μόνο σε ένα δωμάτιο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο εγκληματικά και ανέμελα έχει λειτουργήσει το κράτος μας και πόσο ζημιά έχει κάνει όχι μόνο στις τσέπες μας αλλά και στην υγεία μας. Ως εδώ κυριοι! Δεν πάει άλλο! Μην μας ταλαιπωρείτε άλλο! Πάρτε επιτέλους τις αποφάσεις εκείνες που θα δώσουν τις λύσεις που όλοι εναγωνίως αναζητούμε!’’,