Αρχική Ν. Αρκαδίας Ρουμελιώτης: ‘’Φέτος πολλές οικογένειες δεν θα έχουν καθόλου θέρμανση’’

Ρουμελιώτης: ‘’Φέτος πολλές οικογένειες δεν θα έχουν καθόλου θέρμανση’’

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ, ο κ.Γιώργος Ρουμελιώτης, ο οποίος ασχολείται με την εμπορία καυσόξυλων, μίλησε για την κίνηση τις πρώτες μέρες του χειμώνα καθώς και για τις ευκολίες που του ζητάνε οι πελάτες του, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει ολοένα και περισσότερες οικογένειες.

Αναλυτικότερα ο κ.Ρουμελιώτης δήλωσε: ‘’Αυτό που βλέπω είναι πως η κίνηση είναι πολύ πεσμένη και δεν είναι όπως τα άλλα χρόνια. Ο κόσμος απ’ ότι βλέπω αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και δεν έχει ούτε ξύλα να αγοράσει. Βέβαια έχουν βγει πάρα πολλοί και στο δικό μας επάγγελμα και έτσι υπάρχει ένας καταμερισμός στα κέρδη.’’

Στην συνέχεια ο κ.Ρουμελιώτης απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την κίνηση στα καυσόξυλα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πελάτες.

Δημοσιογράφος: Βλέπετε τον κόσμο που δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο να μην μπορεί να αγοράσει ούτε ξύλα τα οποία είναι οικονομικότερα;

Απάντηση: Ο κόσμος δεν έχει να αγοράσει ούτε ξύλα, ούτε όμως μπορεί να βάλει και πετρέλαιο. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο αλλά και για εμάς το κέρδος είναι περιορισμένο.Βλέπω καθημερινά ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται και μας ζητούν καλύτερη τιμή αλλά και κάποιες ευκολίες. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως ναι μεν μπορεί κάποιοι να ζητούν καλύτερη τιμή αλλά αυτό σημαίνει πολλές φορές πως δεν θα είναι και τόσο καλά ποιοτικά τα ξύλα.

Δημοσιογράφος: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές που θα αποφασίσουν να προμηθευτούν ξύλα;

Απάντηση: Θα πρέπει να προσέξουν να είναι η ποσότητα ακέραια και παράλληλα τα ξύλα να μην είναι βρεγμένα. Τώρα όσον αφορά το καλύτερο ποιοτικά ξύλο, αυτό είναι το πουρνάρι και η ελιά, αλλά είναι δύσκολο τα βρει κάποιος γιατί τα πράγματα είναι αυστηρά από πλευράς δασαρχείου πλεον στην υλοτομία.
Τόνια Μεγρέμη