Αρχική Ν. Αρκαδίας Καταρρέει ένα ακόμα έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καταρρέει ένα ακόμα έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

– Τεράστια προβλήματα στο δρόμο Τουρκολέικα – Κάστρο Ωριάς ο οποίος παραδόθηκε.. πριν 1 μήνα!

Παραδόθηκε με… τυμπανοκρουσίες και παρουσία του ιδίου του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα. Πρόκειται για τον δρόμο Τουρκολείκα Κάστρο Ωριάς που διαπλατύνθηκε και ασφαλτοστρώθηκε για να αποδοθεί στους κατοίκους και οδηγούς στις 25 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Ένα μήνα μετά; «Αυτό που παρατηρείται σήμερα, είναι πως σε πολλά σημεία έχει αρχίσει η άσφαλτος να πέφτει, γιατί δεν έγιναν στα πλαϊνά τα τεχνικά έργα που έπρεπε να γίνουν ούτως ώστε να υπάρχει διευθέτηση των υδάτων, με αποτέλεσμα το νερό αυτό να φθείρει την άσφαλτο και το υπόστρωμα της. Έτσι σε πολλά σημεία, αναγκάστηκαν οι κάτοικοι μετά τα πρώτα πρωτοβρόχια να τοποθετήσουν κλαδιά για να σταματήσουν το νερό. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να μας λυπεί’’ αναφέρει σε τοποθέτηση του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Βαλασσόπουλος ο οποίος έχει ήδη ζητήσει με γραπτό αίτημά του στοιχεία για το εν λόγω έργο από την Διεύθυνση Υποδομών και την Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας.

Η εργολαβία άγγιξε τις 500 χιλιάδες ευρώ , οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο προκειμένου να συνδεθεί η Αρκαδία με την Μεσσηνία, προ μηνός ο αντιπεριφερειάρχης στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων επισκέφθηκε το σημείο με τους τοπικούς προέδρους από τα Τουρκολείκα και την αδελφότητα Τουρκολειτών προκειμένου να αποδώσει αλλά και ν ακούσει παρατηρήσεις. Ένα μήνα μετά ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Βαλασσόπουλος ζητά στοιχεία για το έργο από την Διεύθυνση Υποδομών και την Αντιπεριφέρεια αφού το έργο; Καταρρέει! «Είναι άλλο ένα έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου που παρουσιάζει προβλήματα και δυστυχώς είναι ακόμα ένα έργο του ΕΑΠ. Είναι μια χρηματοδότηση 500.000 ευρώ που υπήρξε από το τρίτο ΕΑΠ, το ληγνιτόσημο δηλαδή της Μεγαλόπολης. Ο τίτλος του έργου είναι ‘’σύνδεση Τουρκολείκα-Κάστρο Ωριάς και περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας. Είναι μια παλιά ιστορία αυτή η περιοχή, καθώς ο δρόμος αυτός έχει χαραχτεί περίπου το 1960. Ένα κομμάτι του ήταν ήδη φτιαγμένο και πήγε τώρα η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, μέσω αυτού του προγράμματος και έφτιαξε άλλα 4 χλμ. Τα τέσσερα αυτά χιλιόμετρα, παρουσιάσανε πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα από τα τέσσερα το ενάμιση είναι ήδη προβληματικό. Εκεί δεν έγινε καμία ουσιαστική παρέμβαση, δηλαδή δεν πήγανε να κάνουνε διάνοιξη καινούργια, ώστε ο δρόμος να μην έχει επικίνδυνες στροφές κτλ.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Βαλασσόπουλος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Βαλασσόπουλος

Πρόκειται για ένα δρόμο συνολικού μήκους μέχρι τη Μεσσηνία (Χωριό Καλύβια) 12 χιλιομέτρων που υλοποιείται με χρήματα από το λιγνιτόσημο ενώ η συνέχειά του θα υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Πυροπλήκτων (Ταμείο Μολυβιάτη).Είναι ένα οδικό έργο που θα συνδέσει ένα απομονωμένο χωριό της Φαλαισίας, το χωριό του Νικηταρά, Τουρκολέκα, μέσω Κάστρου Ωριάς, με τη Μεσσηνία και το χωριό Καλύβια. Ένα έργο ιδιαίτερης σπουδαιότητας αφού θα προσφέρει σημαντικά στην περιοχή, μιας και οι κάτοικοι δεν θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν τον κύκλο για να μεταβούν στη Μεσσηνία, ενώ λόγω του ιστορικού Κάστρου της Ωριάς, η περιοχή θα μπορέσει να αναπτυχθεί και τουριστικά.Η εργολαβία, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβάνει την διαπλάτυνση ενός στενού δρόμου που υπήρχε και την ασφαλτόστρωση, συνολικού μήκος 4 χιλιομέτρων, ενώ αν εγκριθεί το πρόγραμμα πυροπλήκτων θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο τμήμα και θα γίνει η σύνδεση με τα Καλύβια Μεσσηνίας. Ήδη ωστόσο παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα και η συνέχειά του τίθεται εν αμφιβόλω «‘’Το έργο παραδόθηκε στα μέσα Αυγούστου του 2013 και έγινε σίγουρα μια επίσκεψη εκεί, γιατί αυτό το έργο παρουσιάστηκε από την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, ως ένα μεγάλο έργο, το οποίο συνδέει την Αρκαδία με την Μεσσηνία. Βέβαια δεν λένε ότι ούτε καν μέχρι το όριο του νομού δεν πηγαίνει αυτός ο δρόμος, γιατί για να γίνει πραγματικότητα η σύνδεση αυτή πρέπει να φτιαχτούν άλλα οχτώ χλμ. Όπως θα δείτε και στα στοιχεία που ζητάω δεν γνωρίζω αν έχουν πάει να δουν τον δρόμο οι τεχνικές υπηρεσίες και αυτό που ζητάω να μάθω είναι το εάν θα αποδοθούν ευθύνες, γιατί δεν μπορεί ένας δρόμος μέσα σε ένα μήνα από όταν παραδόθηκε να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα. Περιμένω τις απαντήσεις και τα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν αυτές τια απαντήσεις, από τους αρμόδιους’’,ανέφερε.

Το έργο εντάσσεται στο ΕΑΠ , το περίφημο λιγνητόσημο της Μεγαλόπολης για το όποιο τόσος λόγος γίνεται τελευταία!