Αρχική Ν. Κορινθίας Άφεση από το Ρεμαντά στον Λογοθέτη και… ίδια δικαιώματα στην Α.Ε

Άφεση από το Ρεμαντά στον Λογοθέτη και… ίδια δικαιώματα στην Α.Ε

Και ενώ το κλίμα μεταξύ των συνεταίρων της κοινοπραξίας εμφανίζεται στην κοινή γνώμη πολεμικό με το καζίνο να είναι σήμερα στο χείλος του γκρεμού, ο πρόεδρος Νίκος Ρεμαντάς έδωσε άφεση πριν από λίγα λεπτά στον Δήμαρχο Λογοθέτη, κατανοώντας στην στάση του. Επι λέξη είπε: «Είμαι σίγουρος ότι και ο Δήμαρχος αισθάνεται βαριά την ευθύνη στους ώμους του. Δεν έχω να τον κατηγορήσω. Με τα μέσα που έχει, τους συμβούλους, τις δυνατότητες που έχει προσπαθεί το καλύτερο για το δήμο του. Δικαίωμα του και υποχρέωση. Λέω όμως ότι όταν λείπει η επιχειρηματική εμπειρία μεγιστοποιούμε δευτερεύοντα θέματα και ξεχνούμε την πραγματικότητα.»
Ο Πρόεδρος βέβαια ξεκαθάρισε πως η μετατροπή σε Α.Ε έιναι μονόδρομος, αυτή είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας της εταιρίας. «Δεν θα μας σώσει ούτε η επιτυχία στο 106 ούτε τίποτα άλλο. Θα μας σώσουν μόνο τα φρέσκα χρήματα.»
Από την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Λουτρακίου και εν τη απουσία της δημοτικής αρχής ο Νίκος Ρεμαντάς πάντως έσπευσε να μεταφέρει στο δήμο μέσα από τα ΜΜΕ και της ζωντανής κάλυψης της συζήτησης πως και στην Α.Ε θα έχει τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που έχει και στην κοινοπραξία. Και πως νομικά, η οποιαδήποτε ΑΕ θα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει από την πόλη το 2045 όταν και εκπνέει η συμφωνία των δυο εταίρων. «Ότι δικαίωμα έχει ο Δήμος στο κοινοπρακτικό δέχομαι να το συνομολογίσω με την ΑΕ. Το 2045 η ΑΕ , όταν λήξει η συμφωνία της κοινοπραξίας, μπορώ να εγγυηθώ ότι θα τα μαζέψει και θα φύγει! Ότι νομικές δεσμεύσεις έχω τώρα ως κοινοπραξία , θα έχω και στο καθεστώς της ανωνύμου εταιρίας.»

Χριστίνα Τσιορωτά