Αρχική Ν. Λακωνίας Χαρίλαος Τρικούπης :10 Δεκεμβρίου 1893 / Κώστας Λογοθέτης: Δεκέμβριος...

Χαρίλαος Τρικούπης :10 Δεκεμβρίου 1893 / Κώστας Λογοθέτης: Δεκέμβριος 2013! «Δυστυχώς… επτωχεύσαμεν! (video)

Δόξα Χαριλάου Τρικούπη «κλέβει» ο Δήμαρχος Λογοθέτης απαντώντας στα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου . «Δώσε 20 γεύματα» είπε στον Πρόεδρο του 15μελούς λες και η πείνα έχει στάδια!

Σαν άλλος Χαρίλαος Τρικούπης ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων έρχεται 1 αιώνα και 20 χρόνια μετά από την καταγραφή της φράσης στην ελληνική Βουλή ( 10 Δεκεμβρίου 1893) να αιτιολογήσει την αδυναμία του να προσφέρει ακόμα και τα αυτονόητα. Με αυτήν την φράση ο τότε πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος , με την ίδια φράση ο Δήμαρχος Λογοθέτης έρχεται να εκφράσει την αδυναμία του να παράσχει ένα γεύμα καθημερινά στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου εκεί όπου καθημερινά παιδιά λιποθυμούν από την πείνα. «Πεινάνε παιδιά , εδώ πέρα. Και τι μας λέει ο κύριος δήμαρχος; Μου λέει δώσε είκοσι γεύματα τόσα έχω να δώσω. Του λέω τι να κάνω κύριε δήμαρχε; Να πω έλα εδώ πέρα εσύ πεινάς περισσότερο , εσύ λιγότερο; Αυτά δεν υπάρχουνε ούτε στην κοινωνία. Γιατί μας μιλάνε για παιδεία , για ποια παιδεία μας μιλάνε;» θα πει στο ΣΗΜΕΡΑ ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου.

Διορία μέχρι την Παρασκευή για λύση, μετά.. μπαίνει λουκέτο στο σχολείο!

Πολλάκις τα παιδιά έχουν θέσει το μείζον ζήτημα στην δημοτική αρχή. Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκαν στο Δ.Σ για να ζητήσουν λύση. Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί πως εκείνος θα το έπραττε αλλά… «πήγαμε, δεν μας είχανε βάλει προ ημερησίας στα θέματα όπως μας είχε υποσχεθεί ο κύριος δήμαρχος , όμως εμείς ήμασταν εκεί όπου έγινε πριν κάτι μέρες στους Αγίους Θεοδώρους , μπήκαμε με το έτσι θέλω εμείς στο δημοτικό συμβούλιο , δείξαμε την αγανάκτηση μας , φωνάξαμε και από κει και πέρα αναγκαστήκαμε μπορώ να πω να μας βάλουμε στα ημερησίας τα θέματα. Τι είπαμε εμείς στην κάμερα; Είπαμε τα εξής πράγματα. Κύριε δήμαρχε υπάρχουνε τεράστια προβλήματα αν δεν λάβετε εσείς μέτρα , θα λάβουμε εμείς μέτρα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και εμείς έχουμε δώσει μια εβδομάδα διορία, μέχρι την Παρασκευή έχουμε σήμερα Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή σε πέντε ημέρες αν δεν έχουνε ξεκινήσει τα τρόφιμα και δεν έχει ξεκινήσει να έχει που έχει αγοραστεί όπως μας έχει πει , έχουμε ένα υπόστεγο που το παρακαλάμε εδώ και χρόνια να φτιαχτεί, φεύγουν τα παιδιά πάνε για τα λεωφορεία και δεν υπάρχει το υπόστεγο ώστε να μην βρέχονται τα παιδιά, και αναγκάζονται και βρέχονται. Και τι μας έχει πει ο δήμαρχος το καλό, ότι έχουνε πληρωθεί και αυτά και ο λέβητας έχει πληρωθεί τόσες χιλιάδες ευρώ, αλλά που είναι; Που είναι κύριε δήμαρχε; Που είναι ο λέβητας; Τα παιδιά εδώ πέρα κρυώνουνε; Και τι μου λέει; Ότι έχουμε βάλει πετρέλαιο. Τι να το κάνω το πετρέλαιο αν τα περισσότερα σώματα στις τάξεις δεν δουλεύουνε, αυτό εξηγήστε μου. Τι να το κάνουμε το πετρέλαιο; Τσάμπα πετρέλαιο πάει ή αν τα κουφώματα είναι ανοικτά , ή είναι σπασμένα ή οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα μέχρι την Παρασκευή αν δεν τα έχουμε κάνει αυτά να έχουνε ένα δωρεάν γεύμα για ένα παιδί ή τουλάχιστον εκατό, εκατόν πενήντα και όσο πάει να ανεβαίνουνε τα γεύματα και να έχουνε βάλει το λέβητα. Εμείς θα κλείσουμε, θα λάβουμε μέτρα γιατί πρέπει να λάβουμε μέτρα, θα κλείσει το σχολείο και αυτό όπως έχουμε ενημερώσει όλα τα παιδιά που δουλεύουμε συλλογικά όλοι μαζί ποτέ όλα τα παιδιά, όλο το 15μελές δεν κινούμαστε μόνοι μας , κινούμαστε συλλογικά πρώτα από όλα τα παιδιά θα πούνε ότι κλείνουμε το σχολείο και μετά εμείς.»
Χριστίνα Τσιορωτά