Αρχική Ν. Λακωνίας Ξηροκάμπι Λακωνίας: Έκανε τον εφοριακό και αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους

Ξηροκάμπι Λακωνίας: Έκανε τον εφοριακό και αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που διαπράχθηκαν την 1.11.2013, στο Ξηροκάμπι και το Γύθειο Λακωνίας, αντίστοιχα, ενώ για τις υποθέσεις αυτές αποδίδονται κατηγορίες σε βάρος ενός 34χρονου Έλληνα, για απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε ο 34χρονος, την 1.11.2013 το μεσημέρι, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, εξαπάτησε ηλικιωμένη Ελληνίδα αποσπώντας της χρήματα με το πρόσχημα της τακτοποίησης δήθεν οικονομικών οφειλών προς τη Δ.Ο.Υ., προκειμένου αυτή στη συνέχεια παραλάβει επιστροφή χρημάτων.
Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο, λίγο αργότερα στο Γύθειο Λακωνίας, εξαπάτησε ηλικιωμένη ημεδαπή αποσπώντας της χρήματα και χρυσαφικά.

Από την παραπάνω δράση του ο 34χρονος, απέσπασε συνολικά χρήματα και χρυσαφικά, η αξία των οποίων ξεπερνά τα -1.500- ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr)έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης.