Αρχική Ν. Αργολίδος Στο ΕΣΠΑ ο φάκελος της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Άργους

Στο ΕΣΠΑ ο φάκελος της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Άργους

Υποβλήθηκε η πράξη του έργου: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι», στον άξονα προτεραιότητας: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, δηλαδή χρήματα τα οποία θα επενδυθούν στον τόπο μας, ανέρχεται στα 7.456.699,71 Ευρώ, αυξημένος κατά 3.456.699,71 από τα αρχικώς δεσμευμένα χρήματα για το δήμο Άργους Μυκηνών. Η συνολική επιφάνεια η οποία αναβαθμίζεται φτάνει στα 37.240,00 τ.μ.!
Το Άργος αλλάζει πορεία. Μέσα στο δύσκολο αυτό οικονομικό περιβάλλον ο δήμος μας παλεύει και καταφέρνει να έχει μεγάλες επιτυχίες. Μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή, φέρνει χρήματα στην τοπική αγορά κατά τη φάση της κατασκευής αλλά και κυρίως κατά την ολοκλήρωση του, φτιάχνοντας το κέντρο της πόλης μας όπως το έχουμε όλοι ονειρευτεί. Ομορφότερο, ελκυστικότερο, επισκέψιμο.
Για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και κατ’ επέκταση η οικονομική αναβάθμιση του τόπου μας που είναι το ζητούμενο.