Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Μάριος Σταματάκης απαντά σε δημοσιεύματα

Ο Μάριος Σταματάκης απαντά σε δημοσιεύματα

Για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με πρόσφατη ανάρτηση στο διαδίκτυο που αναφέρεται στις δραστηριότητες του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μάριος Σταματάκης, απαρίθμησε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Κ.Κ.Π. που διαφεύγουν της προσωπικής του συντάκτη της ιστοσελίδας.

1) Ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Κλένιας Χιλιομοδίου, που επί χρόνια ήταν κλειστός, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής (Κ.Κ.Π.), λειτούργησε το Σεπτέμβριο του 2012, υποδεχόμενος πενήντα (50) βρέφη και νήπια , ανακουφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις οικογένειές τους.

2) Το παλιό Δημοτικό Σχολείο του Γαλατακίου ανακαινίσθηκε και στις 23 Μαρτίου του 2014 θα λειτουργήσει σαν παιδικός σταθμός. Έχουν δρομολογηθεί τα εγκαίνια του για να φιλοξενήσει στον ανακαινισμένο χώρο του, 25 παιδιά της Κοινότητας Γαλατακίου της Δημοτικής Ενότητας Σαρωνικού.

3) Ο 2ος όροφος του κτιρίου που είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Παπαιωάννου και δωρεά από την σύζυγο του κ. Τυχερή Παπαιωάννου, αξιοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, τον Δήμο Κορινθίων και την Unesco, με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονης κοινωνικής δομής για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Για την αποτελεσματική λειτουργία του παραπάνω Κέντρου προσελήφθησαν εικοσιπέντε (25) νέοι άνεργοι με σύμβαση εργασίας διαρκείας τουλάχιστον δύο ετών.
Επίσης, λόγω της συμμετοχής του Κ.Κ.Π. του Δήμου Κορινθίων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ, προσελήφθησαν για την κάλυψη και των ανωτέρω αναγκών, επιπλέον 13 άτομα. Οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν με την προσθήκη τεσσάρων ακόμα συμπολιτών μας, φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των 42 ατόμων, ιδιαίτερο αξιοσημείωτο γεγονός σε μια εποχή που οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι πολύ δύσκολες.