Αρχική Χωρίς κατηγορία «Κλείνουν» σχολεία και εμπόριο στην Αττική αυτό ζητούν οι λοιμοξωλόγοι

«Κλείνουν» σχολεία και εμπόριο στην Αττική αυτό ζητούν οι λοιμοξωλόγοι

Lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου, μεκλειστά σχολεία και καταστήματα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση.

Με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων και την αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown στην Αττική.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντός της ημέραςαναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα αυστηρότερα μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σχολεία και λιανεμπόριο.

Η ανησυχητική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας οδήγησε σε νέα έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιόλογων, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νϊκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη.

Κεραμέως για σχολεία: Το ευκολότερο θα ήταν να κλείσουν όλα

Δεδομένων των συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης στην Αττική, όπως συμβαίνει ήδη σε ορισμένες περιοχές της χώρας με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Πάτρα.