Αρχική Ν. Κορινθίας Τα βήματα που δεν γίνονται από το Δήμο Κορινθίων για τους πολίτες...

Τα βήματα που δεν γίνονται από το Δήμο Κορινθίων για τους πολίτες του στις μέρες της πανδημία

Η αλήθεια είναι (παρότι Πρωταπριλιά) ότι στο Δήμο Κορινθίων και παρακολουθώντας στενά τους Δήμους εντός και εκτός νομού υπάρχει μία οκνηρότητα στις κινήσεις μέσα στην πανδημία που θα έπρεπε να είναι αυθόρμητες, βιαστικές και από καρδιάς.

Θα αριθμήσω τι έχουν κάνει άλλοι Δήμοι χωρίς να τους ονομάσω γιατί τέτοιες στιγμές δεν έχει νόημα η διαφήμιση αλλά η επαγρύπνιση.

1) Οι απολυμάνσεις έγιναν άπαξ και δεν είδαμε να επαναλαμβάνονται

2) Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι δεν έκαναν καμία ανακοίνωση που να αφορά την κατάθεση του 50% του μισθού τους στο Νοσοκομείο για κάλυψη αναγκών. Και για να μην τους αδικώ αυτό μπορούν να το κάνουν και δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που συμμετέχουν σε επιτροπές και παίρνουν αποζημίωση.

3) Δεν είδαμε να γίνεται μέριμνα για την δωρεά στολών και εξοπλισμού στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι Δήμοι. Υπάρχει Δήμαρχος που καθημερινά στέλνει μερίδες φαγητού στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου τους.

4) Υπάρχει Δήμαρχος που κάνει καθημερινά έκκληση και έρχεται σε επαφή με τα σούπερ μάρκετ για να απορροφήσουν ποσότητες νωπών προιόντων αφού οι αγρότες δεν μπορούν να τα διαθέσουν στις λαικές αγορές.

5) Τα στεφάνια στις μπασκέτες του Δήμου βρίσκονται στην θέση τους με αποτέλεσμα να μαζεύονται κάθε απόγευμα πλήθος παιδιών για να παίξουν.

6) Βλέπουμε πλήρη απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας για να συνδράμει στο έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Στην απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν σαφές ότι θα γίνει από κοινού Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Ναι, ξέρετε είναι η ίδια υπηρεσία που δεν προλάβαινες να παρκάρεις για λίγο στο κέντρο και σου έκοβαν ένα πολύ ωραίο προστιμάκι……

7) Πλήρης αποχή από το στρατόπεδο της Κορίνθου και από τους μετανάστες που προσπαθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να τους κρατήσει μέσα με οποιοδήποτε τρόπο. Εναν Αντιδήμαρχο δεν είδαμε αυτές τις μέρες εκεί, έναν υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είδαμε εκεί λες και έχετε τεθεί όλοι σε παύση εργασιών…..

Να διευκρινίσω ότι είναι συμβουλές, πράγματα που αν ο Δήμαρχος και οι άνθρωποί του δεν παρακολουθούν από τους κοντινούς Δήμους, το κάναμε εμείς για αυτούς και περιμένουμε τις δικές του ενέργειες.

Σ.Μπαλή