Αρχική Ν. Κορινθίας Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων επίσημα μέλος της Ε.ΛΙΜ.Ε.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων επίσημα μέλος της Ε.ΛΙΜ.Ε.

Με μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014. Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας ενέκρινε το αίτημα του νομικού προσώπου του Δήμου Σικυωνίων και πλέον αυτό αποτελεί μέλος της Ε.ΛΙΜ.Ε.
Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.) είναι ο συλλογικός εκφραστής όλων των Ελληνικών Λιμενικών Οργανισμών, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής. Ιδρύθηκε το 2002 έχοντας ως αντικείμενο την αντιμετώπιση και προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τα Ελληνικά λιμάνια μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Λιμενικής βιομηχανίας. Η λειτουργία της βασίζεται στις εργασίες των Τεχνικών Επιτροπών της που αφορούν την Ανάπτυξης Κρουαζιέρας, τη Λιμενική Οργάνωση και Διοίκηση και τη Λιμενική Διαχείριση και Ανάπτυξη.
Με την ένταξη του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων αποτελεί πλέον μέλος μιας «ομάδας» που περιλαμβάνει τους 13 Οργανισμούς Λιμένα της χώρας και 12 Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, μεταξύ των οποίων τα Δ.Λ.Τ. Θήρας, Χανίων, Ρόδου, Μυκόνου, Μήλου, Ναυπλίου.
Μέσω της συμμετοχής του στην Ε.ΛΙΜ.Ε., το Δ.Λ.Τ. Σικυωνίων εξασφαλίζει άμεση πληροφόρηση στα νέα και τις εξελίξεις διεθνώς, αποκτά πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ενδυναμώνει τη φωνή του και μπορεί να προωθεί τοπικά ζητήματα αρμοδιότητάς του με στόχο την ανάπτυξη του λιμένα Κιάτου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πορεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων.