Αρχική Eπικαιρότητα Ο Δήμας ζητά εντός της ημέρας την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ...

Ο Δήμας ζητά εντός της ημέρας την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ για το μπλακ άουτ στο FIR

Την παραίτηση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργου Σαουνάτσου μετά το πολύωρο μπλακ άουτ στα συστήματα ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά το πόρισμα καταπέλτη για το μπλακ άουτ στο FIR ο υπουργός είχε προαναγγείλει ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες και συγκεκριμένα αυτές που αναλογούν στην ΥΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητηθεί η παραίτηση εντός της ημέρας με τα καθήκοντα του κ. Σαουνάτσου να τα αναλαμβάνει ένας από τους υποδιοικητές της ΥΠΑ.

Ο Γιώργος Σαουνάτσος, είχε αναλάβει τη θέση τον Μάρτιο του 2024 με πενταετή θητεία, όντας υπεύθυνος για θέματα ασφάλειας πτήσεων, εκσυγχρονισμού συστημάτων και ανάπτυξης αεροδρομίων.