Αρχική Ν. Κορινθίας Ενημέρωση για τον Φιλανθρωπικό Σκοπό από Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο: Στήριξη στους Μικρούς...

Ενημέρωση για τον Φιλανθρωπικό Σκοπό από Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο: Στήριξη στους Μικρούς Ήρωες της Φλόγας

Αγαπητοί γονείς,

Σε αυτό το σχολείο, πέρα από γνώση, φιλοδοξούμε και παλεύουμε για να καλλιεργούμε στους μαθητές μας αξίες. Την αγάπη, την ενσυναίσθηση, την προσφορά. Φέτος, λίγο πριν το Πάσχα, θελήσαμε να στρέψουμε το βλέμμα των παιδιών – και το δικό μας – σε εκείνα τα παιδιά που, αντί για παιχνίδια και σχολική καθημερινότητα, ζουν έναν άλλο κόσμο. Έναν κόσμο δύσκολο, σκληρό, αλλά και γεμάτο δύναμη

ψυχής και νου!

Ο κόσμος των παιδιών που νοσηλεύονται σε παιδοογκολογικές μονάδες.

Αν ποτέ θελήσετε να δείτε ΗΡΩΕΣ εν ζωή – γιατί συνήθως τους τιμούμε σε φωτογραφίες μετά θάνατον – βρείτε το κουράγιο να επισκεφθείτε ένα παιδοογκολογικό νοσοκομείο και το θάρρος να κοιτάξετε κατάματα αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Και είναι υπέροχα… όχι μόνο γιατί πολεμούν με γενναιότητα για τη δική τους ζωή. Αλλά γιατί καταλαβαίνουν πως πρέπει να σηκώσουν στους μικρούς τους ώμους και το βάρος των γονιών και των αδελφών τους. Ένα παιδί, ένα μικρό αγγελούδι, μπορεί να σου πει με θάρρος: «Μην κλαις, μαμά. Όλα θα τελειώσουν όμορφα.»

Αυτά τα παιδιά μάς δείχνουν τι σημαίνει πραγματική δύναμη. Γι’ αυτό και ζητάμε, με σεβασμό και ευαισθησία, τη στήριξή σας σε μια προσπάθεια του σχολείου μας να συγκεντρώσει προσφορές για τον Σύλλογο “Φλόγα” – ώστε το Πάσχα των μικρών αυτών ηρώων και των γονιών τους να γεμίσει, έστω και λίγο, με φως, χρώμα και ελπίδα.

Κλείνω με μια φράση μιας μικρής ηρωίδας που είχα την «τύχη» (?) να γνωρίσω και για πάντα κρατώ στην καρδιά μου. Η Μαρίνα έλεγε: “Η ζωή έχει ανηφόρα, αλλά η θέα είναι τέλεια από ψηλά! Εκεί να επικεντρώνεις τα μάτια, το μυαλό και την ψυχή σου!”

Ας βοηθήσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να δουν αυτά τα παιδιά τη θέα που τους αξίζει.

Πληροφορίες για τις προσφορές:


– Διάρκεια συλλογής: Από τη Δευτέρα 7 Απριλίου έως την Παρασκευή 11 Απριλίου .
Μπορείτε να προσφέρετε συμβολική χρηματική ενίσχυση. Το συνολικό ποσόν, το οποίο θα σας ανακοινωθεί, θα  παραδοθεί συγκεντρωτικά στον Σύλλογο “Φλόγα”, η οποία θα ετοιμάσει το πασχαλινό τραπέζι των παιδιών που νοσηλεύονται, καθώς και των συνοδών τους. Λάβετε υπόψη ότι νοσηλεύονται παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πενιχρά εισοδήματα (άνεργοι, τσιγγάνοι, αλλοδαποί). Όλα όμως παιδιά-Ήρωες που παλεύουν για το δικό μας αυτονόητο: Υγεία, Ζωή!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμμετοχή με άλλους τρόπους, μπορείτε να απευθυνθείτε στο σχολείο.

Εκ της Διευθύνσεως