Αρχική Eπικαιρότητα Παρατεταμένη ζέστη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου – Ποια μέρα θα χτυπήσει...

Παρατεταμένη ζέστη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου – Ποια μέρα θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και υψηλότερες από τις προβλεπόμενες για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου . Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο oι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη.

Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα»

«Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από το συνδυασμό μελτεμιού και ζέστης. Μέχρι την Πέμπτη στο Αιγαίο θα έχει βοριάδες. Σήμερα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 37 βαθμούς. Στα ανατολικά του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερα», ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μετεωρολόγος και πρόσθεσε «Στη Δυτική Ελλάδα το θερμόμετρο θα είναι πιο ψηλά, η φτάσει τους 39 βαθμούς ενώ στην Αιτωλοακαρνανία το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Αυτή η κατάσταση θα παραμείνει για ημέρες».

«Σήμερα, Τρίτη θα σημειωθούν ορισμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα είναι ίδιες τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παρασκευή και Σάββατο το μελτέμι εξασθενεί και περιορίζεται στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Μέχρι τις 23 Ιουλίου η Αθήνα δεν θα έχει κάτω από 37 βαθμούς Κελσίου, θα έχουμε μία ζέστη διαρκείας»