Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Σικυωνίων: Διανοίγει Αντιπυρικές Ζώνες στα χωριά με χρηματοδότηση από το...

Δήμος Σικυωνίων: Διανοίγει Αντιπυρικές Ζώνες στα χωριά με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Σικυωνίων από το Πράσινο Ταμείο για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα χωριά που γειτνιάζουν με δασικές περιοχές.

Η πρόσκληση «άνοιξε» για τους δήμους στα τέλη Μαΐου με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης, όμως οι Υπηρεσίες του Δήμου Σικυωνίων ανταποκρίθηκαν αμέσως και πλήρως, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση.

Στόχος του έργου που θα υλοποιηθεί είναι η αποτελεσματικότερη πυροπροστασία των χωριών και των οικισμών του δήμου μας που γειτνιάζουν με δάσος ή δασική έκταση, διασπώντας τη συνέχεια του μετώπου, σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς, επιβραδύνοντας ή αποτρέποντας την εξέλιξή της.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε δηλώσεις του, υπογράμμισε την ικανοποίησή του για τη σημαντική αυτή χρηματοδότηση και σημείωσε πώς «στις αντιπυρικές ζώνες που θα δημιουργηθούν, θα μπορούν να κινηθούν γρήγορα και με ασφάλεια τα πυροσβεστικά οχήματα, δίνοντας την δυνατότητα στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης να αναπτυχθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε καίριες θέσεις. Όλο αυτό όπως έχει αποδείξει η εμπειρία των τελευταίων ετών είναι καθοριστικό στην κατάσβεση μιας φωτιάς στην προάσπιση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά κυρίως στην προστασία της ανθρώπινης ζωής»!