Αρχική Ν. Αργολίδος Με 5 ειδικότητες η ΣΑΕΚ Τουρισμού στο Άργος στο παράλληλο μηχανογραφικό 2024

Με 5 ειδικότητες η ΣΑΕΚ Τουρισμού στο Άργος στο παράλληλο μηχανογραφικό 2024

Με έγκριση της νέας πειραματικής ειδικότητας στην Διοίκηση Υπνοδωματίων μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων 2024 θα μπορούν να υποβάλλουν αρχές Ιουλίου ηλεκτρονικά το παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για τα ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ με κριτήριο μοριοδότησης το βαθμό απολυτηρίου και κοινωνικά κριτήρια ( τριτεκνία, πολυτεκνία κλπ) .

Οι πέντε (5) πλέον ειδικότητες της ΣΑΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου- Υπ Τουρισμού που θα εμφανίζονται στο παράλληλο μηχανογραφικό ( ΠΜΔ) φέτος είναι οι παρακάτω:
1.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ / ΣΑΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 20 ΘΕΣΕΙΣ 
 
2.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ( ΣΕΦ) / ΣΑΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 20 ΘΕΣΕΙΣ 
 
3.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ( Οργάνωση Τουριστικού Γραφείου & Συνεδριακός Τουρισμός) / ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 20 ΘΕΣΕΙΣ 
 
4.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) – ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 20 ΘΕΣΕΙΣ 
 
5.ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ( ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ) 20 ΘΕΣΕΙΣ 
Οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στον αριθμό των ειδικοτήτων και των θέσεων. Τα αποτελέσματα και οι εγγραφές από το παράλληλο μηχανογραφικό θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου 2024 από το Υπ Τουρισμού.
 Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Τουρισμού Πελ/σου βρίσκεται στην πόλη του Αργους ( ΔΑΝΑΟΥ 29) έχει αναπτύξει 12 τμήματα με 5 ειδικότητες εξειδίκευσης σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 180 μαθητές -τριες κατ΄ έτος.
Η φοίτηση είναι διετής ( 4 αυτόνομα εξάμηνα) με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις επιπέδου 4* & 5* σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων και με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως.
Οι ενδιαφέρομενοι-νες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για την σχολή και την φοίτηση στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο , Δαναού 29 στο Αργος και στα τηλ 27510 20115 & 20127 αλλα και στο www.mintour.edu.gr Α
 Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ