Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι τεράστιος. Είμαστε σε άριστη συνεργασία...

Κώστας Τζιούμης: «Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι τεράστιος. Είμαστε σε άριστη συνεργασία με την πυροσβεστική. Όλοι πρέπει να προσέχουμε»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (30/6/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ – «Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη που καθαρίζει το οικόπεδο, ο ίδιος να μεταφέρει τα υπολείμματα σε αδειοδοτημένους χώρους. Όλοι οι δήμοι έχουν υποχρέωση να κάνουν το ίδιο με τα δικά τους οικόπεδα. Δεν είναι σωστό να μεταφέρουμε τα κομμένα κλαδιά δίπλα σε κάδους ανεξέλεγκτα και να μεταφέρεται το πρόβλημα στον δήμο. Εμείς είμαστε σε άριστη συνεργασία με την πυροσβεστική, από αύριο ξεκινούν τα πυροφυλάκια. Οι υδροφόρες είναι σε επιφυλακή και στη διάθεση της πυροσβεστικής, χρησιμοποιήθηκαν στη Γαρέα, στα Βούρβουρα και όπου αλλού χρειάστηκε. Σε επιφυλακή είναι και ιδιώτες που έχουν μηχανήματα και συνεργάζονται με τον δήμο. Από την πλευρά του δήμου, ό,τι μπορεί να γίνει, έχει γίνει. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Όλοι πρέπει να προσέχουμε.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – «Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στο άλσος του Αγίου Γεωργίου. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αν την μέρα της εκδήλωσης, έχει κίνδυνο πυρκαγιάς από 3 και πάνω, λόγω της νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται να γίνει. Ή θα γίνεται κάπου αλλού ή θα ματαιώνεται».

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ – «Ως τώρα τα πράγματα κυλούν ομαλά. Κάναμε παρεμβάσεις για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε όσα περισσότερα παιδιά θέλουν να πάνε στις κατασκηνώσεις. Θα φιλοξενήσουμε μετά τις 13 Αυγούστου, παιδιά από την Αρμενική Κοινότητα Αθήνας.»

ΔΕΥΑΤ – «Το σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που μπορούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΤ από το γραφείο τους να παρακολουθούν παραμέτρους για το πόσιμο νερό ,τις δεξαμενές, τα αντλιοστάσια, το δίκτυο ύδρευσης και τυχόν διαρροές. Εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο κατανάλωσης νερού και μειώνει τον κίνδυνο διαρροών. Τα αποθέματα νερού μειώνονται συνεχώς και πρέπει όλοι να βρούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε πόσιμο νερό για τα επόμενα χρόνια και να μειώσουμε τις απώλειες και τη σπατάλη νερού.

Παράλληλα, έχουμε παρουσιάσει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ. Έδωσε προτάσεις για να ανέβει το επίπεδο υπηρεσιών ώστε να πλησιάσει το ευρωπαϊκό τρόπο διοίκησης. Είναι στη λογική του συνεχούς εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΤ».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – «Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις για όλους. Θερινός κινηματογράφος, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ και μια σειρά από κορυφαίες εκδηλώσεις όπως η ‘Έκθεση Βιβλίου, το 3ο Street Food Festival μαζί με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, αλλά και τις Λευκές Νύχτες μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο και με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου, των Καφεστιατόρων και της Περιφέρειας. Στόχος του δήμου και της δημοτικής αρχής είναι η αρμονική συνεργασία με όλους τους φορείς που έχουμε κοινό στόχο να φέρουμε κόσμο στην Τρίπολη. Επίσης, οργανώνουμε το Ροκ Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Ασέας.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ξεκίνησε με τη συναυλία της Άννας Μαρίας Μπιλίδα στα Κλωνατζίδικα, ενώ την Κυριακή είχαμε το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball, μία πολύ σημαντική διοργάνωση του Δήμου Τρίπολης, με την ΕΟΚ και τη βοήθεια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αλλά και με τη χορηγία της ΔΕΗ. Στόχος μας είναι αυτοί οι αγώνες να γίνουν θεσμός και να οργανώνονται κάθε χρόνο.»

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – «Ο Δήμος Τρίπολης έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις κοινωνικές τους υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, όπως και για όλες τις άλλες μονάδες. Έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ η συνέχιση του Κέντρου Κοινότητας».

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – «Είναι ένα σοβαρό θέμα για όλους τους δήμους. Αυτό αντανακλά και στην λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, διότι είναι πολλά χρόνια που έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το 2019 όταν ανέλαβα Δήμαρχος Τρίπολης στο τμήμα Πρασίνου δούλευαν πάνω από 10 άτομα, τώρα δουλεύουν 4.»

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ – «Το σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων παραδόθηκε και εγκρίθηκε από τη δημοτική επιτροπή. Είναι ένας μπούσουλας που είναι στα χέρια μας και θα προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια να τον αξιοποιήσουμε με στόχο να εξασφαλίσουμε περισσότερους χώρους για την περιοχή μας.»

ΔΡΟΜΟΙ – «Έχουμε χρήματα αλλά είναι αυτονόητο ότι δεν θα κάνουμε τώρα ασφαλτοστρώσεις και μετά να περάσει ξανά το φυσικό αέριο. Περιμένουμε το 2024 να τελειώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου φυσικού αερίου και μετά να κάνουμε αποκαταστάσεις στους δρόμους.»