Αρχική Eπικαιρότητα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ που θα δρομολογήσει...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ που θα δρομολογήσει εξελίξεις

Αύριο Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στη σκιά των εσωκομματικών τριβών. Ο πρόεδρος του κινήματος αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ενώ τα στελέχη που ετοιμάζονται να θέσουν υποψηφιότητα, χαράσσουν τη δική τους στρατηγική.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ενώ τα εσωκομματικά στρατόπεδα παίρνουν θέσεις μάχης.

«Καθαρές λύσεις, εκλογές το 2024. Όχι χαμένος χρόνος, όχι δυαρχίες» διαμηνύουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με τον Πρόεδρο του κόμματος να εμφανίζεται αποφασισμένος να μιλήσει για το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

Ο Χάρης Δούκας μετά την συμπόρευσή του με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις και το σχέδιό του στην ΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δούκας, θα κάνει μια ενωτική ομιλία και θα ζητήσει αλλαγή πορείας, καθώς εκτιμά ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι έτοιμος να παρουσιάσει την δική του πλατφόρμα για την ανασυγκρότηση του χώρου.

Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, οι πολιτικές θέσεις του κόμματος, η στάση του στο ζήτημα των συνεργασιών είναι οι τρεις άξονες στους οποίους θα τοποθετηθούν τα στελέχη του κόμματος.

Από όλες τις τάσεις συμφωνούν ότι ναι μεν το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυροποιηθεί σε σχέση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ωστόσο το ζητούμενο είναι το πώς και με ποιον θα μπορέσει να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Δεν είναι μονοσήμαντα τα πράγματα ότι με αλλαγή ηγεσίας θα έχουμε την μαγική συνταγή, χρειάζεται προοδευτική κυβερνητική λύση απέναντι στην ΝΔ», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η Μιλένα Αποστολάκη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε κάποιον με πρόγραμμα και θέσεις που θα μπορέσει να αλλάξει την ζωή μας με ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης. Εδώ έρχεται η ανάγκη να υπάρχει μια πολιτική δύναμη προϊόν ευρύτερων συγκλίσεων, συζητήσεων και συμπορεύσεων και θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Survivor της σοσιαλδημοκρατίας, επιδίωξη του συστήματος είναι η ανασύνθεση του δεύτερου πόλου, για να παίζεται το παιχνίδι της δικομματικής εναλλαγής», ήταν το σχόλιο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρη Κουτσούμπα.

ertnews.gr